Ισραηλινές επιχειρήσεις «βάζουν στο μάτι» Κρήτη και βόρεια Ελλάδα

Ισραηλινές επιχειρήσεις «βάζουν στο μάτι» Κρήτη και βόρεια Ελλάδα

Την ισραηλινή βούληση για στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει κόμβος μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ, μέσω αγωγού ή σε υγροποιημένη μορφή, εξέφρασε ο πρέσβης του Ισραήλ, Άρι Μέκελ

Ισραηλινές επιχειρήσεις «βάζουν στο μάτι» Κρήτη και βόρεια Ελλάδα
Την ισραηλινή βούληση για στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει κόμβος μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ, μέσω αγωγού ή σε υγροποιημένη μορφή, εξέφρασε ο πρέσβης του Ισραήλ, Άρι Μέκελ.

Από το βήμα του διεθνούς ενεργειακού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Μέκελ τόνισε πως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ μπορούν να εξελιχθούν σε περιφερειακή δύναμη, που θα κατευθύνει τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι ισραηλινές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για έρευνες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, έκανε λόγο για στενή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τη διαμετακόμιση του αερίου της ανατολικής Μεσογείου προς την ΕΕ, τονίζοντας, ότι τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο μεταφοράς θα λάβουν οι δύο χώρες-παραγωγοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης