Παλαιοκρασσάς: O Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός ηγέτης

Παλαιοκρασσάς: O Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός ηγέτης

Δηλώνει πεπεισμένος ότι δεν θα είχαμε μπει στο μνημόνιο αν είχε ακολουθηθεί η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

Παλαιοκρασσάς: O Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός ηγέτης
Πεπεισμένος πως η χώρα δεν θα είχε φθάσει στο μνημόνιο αν είχε ακολουθηθεί η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δήλωσε στον Αlpha 989 ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ο οποίος έχει επιμεληθεί το βιβλίο του επίτιμου της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαι διπλά και τριπλά πεπεισμένος ότι αν είχε ακολουθηθεί η πολιτική Μητσοτάκη δεν θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι «για μένα ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός ηγέτης μετά τον Καραμανλή».
 
«Εκτιμώ τις προσπάθειες Στουρνάρα, νομίζω ότι γενικώς είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν ξέρω πόσο περιορισμένος είναι από την Τρόικα» δήλωσε ο κύριος Παλαιοκρασσάς για τους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών τονίζοντας ότι «το πρόβλημα που βλέπω εγώ τώρα είναι ότι δεν ανεβαίνουν τα έσοδα».
 
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να δείξει έναν διαφορετικό τρόπο χειρισμού μιας κρίσεως σοβαρής και πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση, δεν είναι στόχος μας η αυτοδικαίωση μέσω αυτού του βιβλίου». Ως προς την πολιτική που ακολουθήθηκε τότε ο κος Παλαιοκρασσάς δήλωσε πως «ένα μέτρο που δεν προχώρησε τότε είναι μια αντικειμενική φορολόγηση των γιατρών και των δικηγόρων που είχα ετοιμάσει» και ότι «η σύμβαση που κάναμε τότε για το Τατόι ήταν επωφελέστατη για το κράτος». Για τη θητεία του στην ηγεσία της ΔΕΗ ανέφερε ότι «εγώ τα έβαλα τότε με τη διαπλοκή που υπήρχε στη ΔΕΗ και η τότε κυβέρνηση έδιωξε εμένα αντί να διώξει τους εμπλεκομένους».
Κλείσιμο


Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης