ΣΥΡΙΖΑ: Ο Προβόπουλος υιοθετεί τη γλώσσα των πιστωτών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Προβόπουλος υιοθετεί τη γλώσσα των πιστωτών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος και για πολιτικές παρεμβάσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Προβόπουλος υιοθετεί τη γλώσσα των πιστωτών
Σφοδρή κριτική κατά του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τις αναφορές του κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Η ομιλία του κ. Προβόπουλου εξηγεί από μόνη της γιατί η Ελλάδα έχει χάσει το 1/4 του παραγόμενου προϊόντος της, γιατί η ανεργία θα προσεγγίσει το 30% και γιατί η φτώχεια και η απόγνωση αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, ενώ όλα αυτά αποτελούν συνέπεια της πολιτικής του Μνημονίου, ο κ. Προβόπουλος συνεχίζει να την εμφανίζει ως μονόδρομο» σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Κατηγορεί μάλιστα το διοικητή της ΤτΕ πως υιοθετεί τη γλώσσα των πιστωτών και με αυτόν τον τρόπο ακυρώνει την όποια δυνατότητα διαπραγμάτευσης, «καθώς θεωρεί ότι οι αρνητικές συνέπειες προέρχονται από τη μη εφαρμογή του Μνημονίου και έτσι προτείνει τη συνέχισή του «"χωρίς αποκλίσεις και καθυστερήσεις"».

Ο κ. Τσακαλώτος επικρίνει τον κ. Προβόπουλο και για πολιτικές παρεμβάσεις: «Ο κ. Προβόπουλος θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα ως "θετική απάντηση του ελληνικού λαού όσον αφορά στο ιστορικό διακύβευμα της παραμονής στο ευρώ". Επιπλέον, καλεί την κοινωνία να σωπάσει και να μην προβάλει "ακραίες ή άκαιρες διεκδικήσεις", περιμένοντας τις ευεργετικές συνέπειες του Μνημονίου».


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης