Σκουρλέτης: Φθηνές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας

Πρώην σοσιαλιστικό κόμμα που εφαρμόζει τον νεοφιλελευθερισμό χαρακτηρίζει ο το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

Σκουρλέτης: Φθηνές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας
Σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «πρώην σοσιαλιστικό κόμμα που εφαρμόζει τον νεοφιλελευθερισμό», ενώ χαρακτήρισε «φθηνές» τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας για την «πολυγλωσσία της Κουμουνδούρου».

«Αμφισβητώ πόσο το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη σχέση με τον αυτοπροσδιορισμό του ως σοσιαλιστικό κόμμα. Θα το έβλεπα κυρίως ως ένα μεταλλαγμένο πρώην σοσιαλιστικό κόμμα το οποίο έχει υιοθετήσει το νεοφιλελευθερισμό και κυρίως τον έχει εφαρμόσει», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real fm.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος για την πολυγλωσσία που καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα για την άποψη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει από τη δέσμευση για πλήρη κατάργηση του μνημονίου», ο κ. Σκουρλέτης είπε «εγώ αυτές τις επισημάνσεις, εν πάση περιπτώσει αυτές τις ανακοινώσεις εκ μέρους της ΝΔ, τις βρίσκω πολύ φτηνές. Διότι, συστηματικά το τελευταίο διάστημα πιάνουν συγκεκριμένες φράσεις στελεχών μας και προσπαθούν να τις φέρουν σε αντιπαράθεση με αυτά τα οποία λέγονται από τον πρόεδρο του κόμματος».

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς με έναν ξεκάθαρο τρόπο εμείς έχουμε πει το εξής: Αν θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα ξανά να έρχεται η ανάπτυξη, αν θέλουμε να ξαναμιλήσουμε για νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να καταργήσουμε το μνημόνιο. Αυτό το υποστηρίζουν όλα τα στελέχη μας με απόλυτα σαφή τρόπο. Από εκεί και πέρα την ίδια στιγμή λέμε ότι, όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, όσο είναι στην κυβέρνηση αυτό το τρικομματικό σχήμα, τα πράγματα χειροτερεύουν, γίνεται δυσκολότερο να ξαναέρθουμε στο δρόμο της ανάπτυξης», προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό λέγοντας πως «υπάρχει δέσμευση σε σχέση με την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και από εκεί και πέρα, μια σταδιακή προσπάθεια αποκατάστασης των απωλειών όσον αφορά τους υπόλοιπους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό είναι απόλυτα σαφές. Η προσπάθεια που γίνεται από τη Ν.Δ. είναι εξόφθαλμα προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγμάτων. Το βρίσκω και ανόητο από ένα σημείο και έπειτα. Τα χαλκεία της Συγγρού μας έχουν κουράσει. Εμείς ούτε διαθέτουμε το μαγικό ραβδί για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά κυρίως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, κάθε μέρα που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο χειρότερα. Είναι ανυπολόγιστη αυτή η καταστροφή. Άρα και πιο δύσκολη η αποκατάσταση των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ