Επιστροφές και… καταστροφές λίγο πριν το συνέδριο

Επιστροφές και… καταστροφές λίγο πριν το συνέδριο

Παραλίγο ξύλο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιστροφή τεσσάρων διαγραφέντων στελεχών (Σκανδαλίδη, Κασσή, Γκερέκου και Κουτσούκου) - Δεν προσεκλήθη ο Λοβέρδος επειδή η Κίνησή του αντιμετωπίζεται ήδη ως κόμμα - Κορυφώνεται η σκληρή κόντρα μεταξύ στελεχών

Επιστροφές και… καταστροφές λίγο πριν το συνέδριο
Με επίσημες ανακοινώσεις θα ολοκληρωθεί, όπως όλα  δείχνουν, σήμερα η επιστροφή τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ  στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι οποίοι διεγράφησαν μετά την άρνησή τους να υπερψηφίσουν το τελευταίο Μνημόνιο το περασμένο φθινόπωρο. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένει δηλώσεις των κκ Σκανδαλίδη, Κασσή, και Κουτσούκο προκειμένου να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μειμαράκη σύμφωνα με την οποία θα ζητά να επανενταχθούν στο δυναμικό τη κοινοβουλευτικής ομάδας, τέσσερις περίπου μήνες μετά την διαγραφή τους. Η βουλευτής Κερκύρας κα Άντζελα Γκερέκου ήδη αργά το βράδυ εχθές εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση. Η κα Γκερέκου δήλωσε ότι αποδέχεται το προσκλητήριο του κ. Βενιζέλου για συστράτευση όλων των δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώνει ότι η ίδια ποτέ δεν έφυγε από το κόμμα.     

Ολόκληρη  η δήλωση της κας Γκερέκου έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Αποδέχομαι την πρόσκληση του Προέδρου για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Έχω εξάλλου δηλώσει ότι δεν έφυγα ποτέ από το Κίνημα. Μέσα από τη συμμετοχή μου θέλω να συμβάλω στο διάλογο για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου που απλώνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο έως την ανανεωτική, προοδευτική Αριστερά. Διάλογος ο οποίος πρέπει να διεξαχθεί απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς αστερίσκους και προκαταλήψεις. Αφετηρία γι’ αυτή την επίπονη όσο και αναγκαία διαδρομή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.».

 

«Θερμό» επεισόδιο για τις διαδικασίες  πριν το συνέδριο

Παράλληλα ένταση προκλήθηκε εχθές  το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Ά  Πειραιά κ. Αξαρλής και ο γραμματέας της Β1 Αθήνας κ. Σωτηρόπουλος επιτέθηκαν φραστικά και επιχείρησαν να χειροδικήσουν εναντίον του μέλους της ΕΚΑΠ κ. Φελώνη. Όλα ξεκίνησαν όταν σε συζήτηση που είχαν οι τρεις τους παρουσία των κκ Κουκουλόπουλου, Σουλαδάκη και Πανταζή, οι δύο γραμματείς προέταξαν σε έντονο ύφος τις διαφωνίες τους σχετικά με διαδικαστικά ζητήματα εν όψει συνεδρίου και κυρίως όσον αφορά θέματα μεγαλύτερης αντιπροσώπευσης των περιφερειών τους και τον αριθμό των καλπών. Ο κ. Φελώνης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της ΕΚΑΠ σε πολύ έντονο ύφος και μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους αποκαλέσει «αλήτες». Τότε ο κ. Αξαρλής βγήκε εκτός ευατού, σηκώθηκε από την καρέκλα του και επιχείρησε να χτυπήσει τον κ. Φελώνη φωνάζοντας: «πάρε πίσω αυτό που είπες!». Τους δύο άνδρες χώριζε ένα μεγάλο τραπέζι στο οποίο ανέβηκε ο κ. Αξαρλής για να φτάσει τον κ. Φελώνη, ενώ πέταγε προς το μέρος του χαρτιά, πακέτα τσιγάρα και τασάκια! Τότε παρενέβησαν οι κκ Κουκουλόπουλος και Πανταζής και χώρισαν τους δύο άνδρες οι οποίοι ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια.    

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ έχει δυναμιτίσει  η συνεχής αμφισβήτηση από στελέχη του κόμματος για αδιαφανείς προσυνεδριακές διαδικασίες. Εχθές δέκα κομματικοί παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο απερχόμενος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, κατήγγειλαν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για αντικαταστατικές κινήσεις στο δρόμο προς το συνέδριο. Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με την Αριστερή Πρωτοβουλία. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος μετά το ασυνήθιστο περιστατικό μεταξύ των κκ Αξαρλή και Φελώνη επανήλθε ζητώντας την παραίτηση μελών της ΕΚΑΠ, τους οποίους αποκαλεί «διορισμένους υβριστές». 

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτακάπουλος αναφέρει:

Να παραιτηθούν ΤΩΡΑ οι διορισμένοι  υβριστές

Αφού μετέτρεψαν μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα. Αφού επινόησαν ερωτηματολόγια, πολιτικές θέσεις υψηλής …κοπτοραπτικής και εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας…  Αφού διόρισαν ΕΚΑΠ, εφορευτικές επιτροπές και «αριστείνδην» κατά πως βολεύει…  Αφού αναιρούν μέχρι και σήμερα εγκυκλίους με νέες εγκυκλίους… Αφού μέχρι και σήμερα, πλην επιλεκτικών διαρροών, για να πετύχουν τη σωστή «προετοιμασία» δεν είναι γνωστό το πόσοι αντιπρόσωποι θα εκλεγούν… Αφού το μέτρο της εκλογής έγινε ασανσέρ με μπόνους και τιμωρίες, με προσθέσεις και αφαιρέσεις… Αφού ευτέλισαν τις οργανώσεις του εξωτερικού… Σήμερα προχώρησαν και σε πρωτοφανείς, απολίτικες και προσωπικές επιθέσεις.Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα, με την προκλητική επίθεση του διορισμένου στο κράτος και την ΕΚΑΠ Γρ. Φελώνη, κατά εκλεγμένων γραμματέων Ν.Ε. του Λεκανοπεδίου, απαιτούμε την άμεση παραίτηση των 4 διορισμένων μελών της ΕΚΑΠ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη ούτε από κηπουρούς νέας κοπής, ούτε από φυτευτούς προεδρικών αυλών.Πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη από μάγειρες εκλογικών διαδικασιών, που υβρίζουν και προκαλούν, την ίδια στιγμή που έχουν αποτύχει παταγωδώς σε ότι ανέλαβαν. Ότι και να κάνουν τη βάσανο της πολιτικής απολογίας για τα «κατορθώματα» τους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απαξίωση δεν θα τη γλυτώσουν!

…Και οι προσυνεδριακές διαδικασίες συνεχίζονται

Παρά τις  όποιες παραφωνίες οι προσυνεδριακές διαδικασίες συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση  με τον Τομέα Γυναικών του κόμματος, όπου συμφωνήθηκε ο Τομέας να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του συνεδρίου, ενώ σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα:  «Η Ελλάδα απέναντι στον νεοναζισμό, στην ρατσιστική κοινωνική και πολιτική βία»

Τέλος πρόσκληση για συνάντηση  απεύθυναν εχθές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι κκ Μανιάτης και Δερβάνης προς τους εκπροσώπους των έξι κινήσεων οι οποίοι συμμετέχουν στο συντονιστικό για την Κεντροαριστερά. Οι έξη κινήσεις είναι:  Κοινωνικός Σύνδεσμος, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Π80, Μπροστά, Νέοι Μεταρρυθμιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσκλήθηκε  η ΡΙΚΣΣΥ του κ. Ανδρέα Λοβέρδου επειδή αντιμετωπίζεται στο ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και όχι ως κίνηση.

Στην πρόσκληση  αναφέρεται οι ανάγκη να ξεκινήσει  διάλογος ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ  και των συγκεκριμένων κινήσεων με στόχο την «ανασυγκρότηση του  χώρου της Κεντροαριστεράς».

Ακολουθεί ολόκληρη η πρόσκληση:

Το ΠΑΣΟΚ  συνεπές στην διατυπωμένη από  τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο θέση πως η ανασυγκρότηση του  χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί στρατηγικό στόχο του Κινήματος, σας προσκαλεί σε μια συνάντηση  – συζήτηση με σκοπό να ανταλλαγούν  απόψεις για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται  για την επίτευξη  του στόχου αυτού.

Για το ΠΑΣΟΚ, η επιτυχής συνάντηση στο Γκάζι  συνεχίζει να αποτελεί τον οδηγό  μας για την ανασύσταση του  χώρου, είτε με τη συγκρότηση του Forum για την Κεντροαριστερά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των κινήσεών σας, είτε με οποιοδήποτε άλλο προσφορότερο τρόπο συναποφασίσουμε.

Είναι αυτονόητο  επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην άποψή του ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και  ηγεμονισμούς, με ειλικρίνεια, όπως απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες στη χώρα μας.

Η συνάντησή  μας προτείνουμε να γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. (Ιπποκράτους 22).

 

 

 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης