Παραλίγο ξύλο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιστροφή στελεχών

Παραλίγο ξύλο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιστροφή στελεχών

Στα χέρια πήγαν να πιαστούν οι γραμματείς της Νότιας Αθήνας και του Πειραιά, κ.κ. Σωτηρόπουλος και Αξαρλής, με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Γρ. Φελώνη - Επιστρέφουν Σκανδαλίδης, Κασσής, Κουτσούκος, Γκερέκου, οι οποίοι θα κάνουν σχετική δήλωση την Πέμπτη

Παραλίγο ξύλο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και επιστροφή στελεχών
Στα χέρια παραλίγο να πιαστούν οι γραμματείς της Νότιας Αθήνας και του Πειραιά ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Σωτηρόπουλος και Αξαρλής, με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, κ. Γρηγόρη Φελώνη.

Οι τρεις άνδρες είχαν συνάντηση, με θέματα τα διαδικαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει εν όψει του συνεδρίου, παρουσία των κ.κ. Πάρη Κουκουλόπουλου, Γιάννη Σουλαδάκη και Κώστα Πανταζή.

Οι δύο γραμματείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσαν περισσότερες κάλπες και μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο επικείμενο συνέδριο. Τα αίματα άναψαν, όταν ο κ. Φελώνης αντέδρασε και ζήτησε να υπάρχουν αλλαγές πέραν των προβλεπομένων.

Κλείσιμο
Οι παριστάμενοι ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους και ο κ. Φελώνης ακούστηκε να τους αποκαλεί "αλήτες". Τότε, οι κ.κ. Σωτηρόπουλος και Αξαρλής σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και προσπάθησαν να χειροδικήσουν κατά του κ. Φελώνη. Μάλιστα, του φώναζαν: "Πάρε πίσω αυτό που είπες!". Το ό,τι δεν πιάστηκαν στα χέρια, οφείλεται... στο τραπέζι που τους χώριζε και στην επέμβαση των κ.κ. Κουκουλόπουλου και Πανταζή.

Πάντως, το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ιπποκράτους σε επίπεδο μεσαίων στελεχών.

Οι διαδικασίες του συνεδρίου καθυστερούν, οι διαμαρτυρίες για αδιαφανείς επιλογές αυξάνονται και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στην οργάνωση του κρίσιμου συνεδρίου.

Συζητήσεις για επιστροφή διαγραφέντων βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι συζητήσεις, προκειμένου να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου τέσσερις από τους διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος. Πρόκειται για τους κ.κ. Σκανδαλίδη, Κασσή, Κουτσούκο και την κυρία Άντζελα Γκερέκου.

Οι τέσσερις προηγούμενοι βουλευτές είχαν εκφράσει την επιθυμία σε συνεγάτες του προέδου του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο κόμμα και συγκεκριμένα, ο κ Σκανδαλίδης είχε συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και συμμετείχε την προηγούμεην εβδομάδα σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου της περιφέρειας.

Από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αναμένουν αύριο δήλωση των τεσσάρων βουλευτών, στην οποία θα εκφράζουν την επιθυμία να επιστρέψουν στο κόμμα και να συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Εφόσον γίνει αυτό, ο κ. Βενιζέλος θα ανακοινώσει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την απόφασή του να ενταχθούν οι προαναφερθέντες βουλευτές ξανά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η Άντελα Γκερέκου για την επανένταξή της

«Αποδέχομαι την πρόσκληση του Προέδρου για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ»,  δήλωσε η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, σημειώνοντας ότι «έχω εξάλλου δηλώσει ότι δεν έφυγα ποτέ από το Κίνημα».

«Η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι μέσα από τη συμμετοχή της επιθυμεί να συμβάλει στο διάλογο "για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου που απλώνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο έως την ανανεωτική, προοδευτική Αριστερά», έναν διάλογο που, όπως τονίζει, «πρέπει να διεξαχθεί απ' όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς αστερίσκους και προκαταλήψεις».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της, υπογραμμίζει ότι «αφετηρία γι' αυτή την επίπονη όσο και αναγκαία διαδρομή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης