Προανακριτική: «Δεν μας πείθει η Μόνα»

Προανακριτική: «Δεν μας πείθει η Μόνα»

Αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να μοιραστούν σήμερα στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων  που ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να κρατήσει στο σκοτάδι

Προανακριτική: «Δεν μας πείθει η Μόνα»
Αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να μοιραστούν σήμερα στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων  που ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να κρατήσει στο σκοτάδι. Πέραν αυτών, η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μαρτυρία της κυρίας Μαρίας Παντελή, του προσώπου που εμφανίζεται ως διαχειριστής της κατάθεσης με τα 550 εκατομμύρια ευρώ είναι απαραίτητη, με αποτέλεσμα το προεδρείο της προανακριτικής να μην αποκλείει ειδική αποστολή στην Γαλλία – όπου διαμένει μόνιμα η μάρτυρας – προκειμένου να την ανακρίνει.

Πιο αναλυτικά, μετά από την ομόφωνη απόφαση των μελών της προανακριτικής, υπάλληλος της Βουλής με συνοδεία αστυνομικού θα μεταβεί σήμερα  στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να δημιουργηθούν κόπιες του CD και να μοιραστούν στα μέλη που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να το παραλάβουν.
Κλείσιμο

Επιπροσθέτως, ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση της κυρίας Παντελή, ιδίως μετά την επιμονή του ΣΔΟΕ που θέλει πίσω από το συγκεκριμένο πρόσωπο να βρίσκεται η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Υπο αυτά τα δεδομένα, ομόφωνα τα μέλη αποφάσισαν πως είναι απαραίτητη η κατάθεσή της, ορισμένοι όμως – όπως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας – εξήγησαν ότι πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη νομική φόρμουλα προκειμένου η εξέταση να γίνει «δια ζώσης» και όχι «δια υπομνήματος» καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό, ενδεχομένως να απαιτήσει την μετάβαση κλιμακίου της επιτροπής στην Μασσαλία όπου διαμένει η μάρτυρας.

«Δεν μας πείθει η Μόνα»

Εκτός των διαδικαστικών, η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της κυρίας Λεμονιάς (Μόνα) Παπαδάκου στενής συνεργάτιδας του κ. Παπακωνσταντίνου. Κατά την χθεσινή συνεδρίαση και σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Παπαδάκου επανέλαβε όσα είχε πει και στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι δηλαδή «δεν ξέρω, δεν άκουσα και δεν είδα ποτέ το CD» χωρίς όμως να πείθει τα μέλη της επιτροπής.

Επίσης, σήμερα αναμένεται η κατάθεση του κ. Αναστάσιου Μπάνου, νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού και του κ. Χρήσου Αθανασίου στελέχους του ΣΔΟΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης