Στουρνάρας: «Πανέτοιμοι» για το Eurogroup

Στουρνάρας: «Πανέτοιμοι» για το Eurogroup

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει, καθώς ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στο δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου - Σήμερα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη, με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου

Στουρνάρας: «Πανέτοιμοι» για το Eurogroup
Μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να ολοκληρωθούν άμεσα οι δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που υπογράφηκαν από τους υπουργούς της κυβέρνησης, έτσι ώστε να δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Η σύσκεψη κράτησε περισσότερες από 12 ώρες.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, χαρακτήρισε «πανέτοιμη» την κυβέρνηση για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει, καθώς ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στο δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη, με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Στη δεύτερη αυτή πράξη, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Ερωτηθείς εάν περιμένει την Τρίτη να δώσει το Eurogroup το «πράσινο φως» για να μπει σε διαδικασία η εκταμίευση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν θέλει να πει τίποτα ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ, όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, διευκρίνισε ότι «συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς».

Με την πρώτη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται λεπτομέρειες και δίνονται διευκρινίσεις σε μέτρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ με τη δεύτερη Πράξη δημιουργείται μηχανισμός, που θα ελέγχει και θα προβαίνει αυτόματα σε κυρώσεις, σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τον προϋπολογισμό υπουργείων, δημοσίων Οργανισμών και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Η συνάντηση έγινε δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα, η κυβέρνηση άνοιξε κατ' εξαίρεση την Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο, για να έχουν τυπωθεί και δημοσιευθεί εγκαίρως οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων της Τρόικας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης