Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η συζήτηση για τον προυπολογισμό του 2013.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό
Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η συζήτηση για τον προυπολογισμό του 2013.


Το «ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο» για να γίνει η Ελλάδα μια «κανονική χώρα» και για την έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας  τις 12 εσωτερικές και εξωτερικές προϋποθέσεις για την «εθνική ανάκαμψη».

Επιπροσθέτως επιχείρησε να μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα που αγωνίζεται είναι η δική μας πατρίδα» και προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να μετατραπεί από αποδιοπομπαίο τράγο σε υπόδειγμα ανάπτυξης. Μόνο έτσι θα πετύχουμε την απελευθέρωση από το Μνημόνιο. Ουσιαστική και όχι δημαγωγική απελευθέρωση»

Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή σημείωσε ότι «Με την ψήφιση του προϋπολογισμού ολοκληρώνεται η πολιτική διαπραγμάτευση για να φτάσουμε σε αξιόπιστη λύση με τους πιστωτές. Να ξανακερδίσουμε όσα είχαμε κερδίσει πριν τον Μάρτιο και τα χάσαμε από τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις». Συμπλήρωσε ότι «η Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης μπορεί να βοηθήσει. Στηρίζουμε την κυβέρνηση καταβάλλοντας δυσανάλογο κόστος» και τόνισε ότι «Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Εκανα την επιλογή τον Ιούνιο του 2011». Διαβάστε περισσότερα
Κλείσιμο



Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ  Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην συζήτηση κατά τον προϋπολογισμό, ισχυρίστηκε  πως το θέμα που συζητάμε σήμερα είναι κατ’ εξοχήν θέμα στρατηγικής. Συμπέρανε επίσης από τη συζήτηση πως το σημείο κρίσης της τρικομματικής κυβέρνησης είναι αν τήρησε το προγραμματικό πλαίσιο.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Αναφερόμενη στο παρελθόν εκτίμησε ότι επί 30 χρόνια η Ελλάδα ζει στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μια αντιπαράθεση που παραμόρφωσε  διαστρέβλωσε και έκρυψε την πραγματική αντιπαράθεση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Η αντιπαράθεση μετατράπηκε  ανάμεσα στη ΝΔ με τους δορυφόρους και του ΣΥΡΙΖΑ με τους δορυφόρους, δήλωσε επίσης.

 «Εμείς αυτή την  ανάκαμψη θεωρούμε ότι ο λαός  πρέπει να την πολεμήσει γιατί  θα είναι αναιμική και αρκετά  προσωρινή», είπε.

Για την κα Παπαρήγα το επικίνδυνο είναι ότι στο βωμό της αντιπαράθεσης  ένα τμήμα του λαού να ταυτιστεί  με ένα τμήμα συμφέροντος της  αστικής τάξης, καλείται ένα τμήμα  του λαού  που είναι ριζοσπαστικοποιημένο να σηκώσει τη σημαία ενός τμήματος της αστικής τάξης.

Η ανταγωνιστικότητα της  ελληνικής οικονομίας δεν άντεξε στην πορεία ενσωμάτωσης της ΕΕ, εκτίμησε επίσης.
Σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως καπιταλιστική ανάκαμψη χωρίς δανεισμό δεν γίνεται και  ότι με την αύξηση στη φορολογία  του κεφαλαίου δεν μπορεί να γίνει  τόση συσσώρευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας  ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το λόμπι της δραχμής διαβλέπει  ορισμένα πράγματα, δήλωσε επίσης η  κα Παπαρήγα.

«Ποιοι όμως θα έχουν την  ευθύνη των επενδύσεων;» αναρωτήθηκε  και συμπλήρωσε πως με τη δραχμή ο τουρισμός θα λάμψει στην Ελλάδα και ότι με 45% φορολογία του  μεγάλου κεφαλαίου, θα φύγουν οι επιχειρηματίες. «Εμείς μιλάμε για κοινωνικοποίηση» υπογράμμισε.

Τέλος η γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε για την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και εκτίμησε πως η στρατηγική συμφωνία με το Ισραήλ θα επεκταθεί ενδεχομένως μπλέκει την Ελλάδα σε ένα κουβάρι αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων.
Ν. Μιχαλολιάκος: «Η πολιτική πρέπει να κανονίζει την οικονομία και όχι το αντίστροφο»

Από την πλευρά του  ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής  Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως «η πολιτική πρέπει να κανονίζει την οικονομία και όχι το αντίστροφο», ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να απαιτήσει «ή μας δίνετε την δόση ή αποχωρούμε από την ευρωζώνη και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε».

Ζήτησε λογιστικό  έλεγχο του χρέους για να «δούμε που πήγαν τα κλεμμένα» ενώ  χρησιμοποίησε μάλιστα τον όρο  «οικονομικό πατριωτισμό», αν και  δεν τον αναγνωρίζει,  προκειμένου να επισημάνει «τι θα γίνει με εκείνους που έβγαλαν τα λεφτά τους εξω; Δεν είναι προδότες και είμαστε εμείς που ψηφίσαμε όχι στα μέτρα;».

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Πέραν αυτών ο  πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κατά την  τοποθέτησή του στην συζήτηση για  τον κρατικό προϋπολογισμό τον  οποίο το κόμμα του θα καταψηφίσει  τόνισε ότι « Ο προϋπολογισμός είναι μια έκφραση του 3ου Μνημονίου.

Γνώμη των ελλήνων εθνικιστών είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαν εδώ οι ελεγκτές των πιστωτών θα έπρπε να βάλουμε 2 κόκκινες γραμμές για εθνική άμυνα και δημόσια τάξη. Θεωρώ απαράδεκτο ότι έγιναν περικοπές που αποδυναμώνουν τις δυνάμεις του έθνους και την δυνατότητα του κράτους να αποκαταστήσουν την δημόσια τάξη. Απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι σε δεύτερες πολιτικές θέσεις και να αμείβονται με περισσότερα από όσο ένας ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας».

Τόνισε δε ότι δεν είναι υπερ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη πάση θυσία λέγοντας «Αν το δίλλημα είναι ευρώ η δραχμή να το συζητήσουμε. Αν είναι ευρώ ή ελεύθερη Ελλάδα δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα είμαστε υπερ της Ελλάδας».  Αναφορικά με το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι «οι λαθρομετανάστες είναι πρόσφυγες των τυχοδιωκτικών πολέμων των ΗΠΑ και της Ε.Ε Τι φταίει όμως η Ελλάδα γι αυτό; Γιατί δεν επιμερίζονται οι ευρωπαίοι εταίροι αυτό το πρόβλημα;»

Επιπροσθέτως μεταφέρθηκε  στο 2009 λέγοντας «το ΠΑΣΟΚ κέρδισε  με σύνθημα λεφτά υπάρχουν και  μετά έγινε δεν υπάρχουν και με παρασκηνιακές κινήσεις ήρθε το ΔΝΤ.

Τότε η αριστερά ζήτησε λογιστικό έλεγχο του χρέους. Το καταψήφισε ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Γιατί το καταψήφισαν; Θα μπορούσε αντί για διεθνή λογιστικό έλεγχο να κάνουμε ένα εθνικό απολογισμό. Να δούμε που πήγαν τα λεφτά; Που πήγαν όμως αυτά τα χρήματα: Στα δημόσια έργα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα εξοπλιστικά.

Το θέμα της υγείας οι περίφημοι προμηθευτές που  έκαναν πάρτι. Τι είναι αυτοί όμως; Φαντομάδες; Εδώ βρίσκονται και δεν  τους ελέγχεται. Γιατί δεν παίρνετε πίσω τα κλεμμένα, τα λεφτά του λαού;»

Καμμένος: Ταφόπλακα των παραγωγικών δυνάμεων ο προϋπολογισμός

Μια σειρά από ερωτήματα έθεσε ο κ. Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στον προϋπολογισμό: Το χρέος είναι βιώσιμο ναι ή όχι. Τα μέτρα είναι τα τελευταία μέτρα; Ποια είναι τα μέτρα που θα πάρετε επιπλέον; Που είναι η έκθεση της BlackRock; Τι πιστεύει η κυβέρνηση στην Ευρώπη των εθνών – κρατών ή κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας;

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο κ. Καμένος ζήτησε  «την τιμωρία για εκείνους που έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα». Επίσης είπε πως ο προϋπολογισμός θυμίζει την ορχήστρα του Τιτανικού, που την ώρα που βούλιαζε έπαιζε αδιάφορα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οδηγούνται στο να απολέσουν το ηθικό τους. «Ο προϋπολογισμός αυτός κάνει τα προβλήματα χειρότερα. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι ταφόπλακα των παραγωγικών δυνάμεων», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διάβασε την ομιλία του Α. Παπανδρέου στη είσοδο της Ελλάδας στο Μάαστριχ όπου αναρωτιόταν αν  πορευόμαστε σε μια ευρωπαϊκή Γερμανία ή σε μια γερμανική Ευρώπη. «Επιβεβαιώθηκε». Συμπέρανε ο κ. Καμμένος.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως αντί να κάνει τον κομματάρχη της κας Μέρκελ, θα ήταν καλύτερο να μετέβαινε στην Ουάσιγκτον που «η administration του Ομπάμα μίλησε για διαγραφή χρέους».

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, είπε και συνέχισε πως είναι το πρόβλημα της νέας τάξης πραγμάτων και η Ελλάδα παραμένει θεατής των εξελίξεων.

Η Ελλάδα είναι μαγαζί γωνία, «μην λειτουργείτε ως Φιλιππινέζες των Γερμανών, αλλά ως Έλληνες πολιτικοί», παραίνεσε την κυβέρνηση. Επίσης πρόσθεσε πως τα χαρτιά της Ελλάδος είναι ισχυρά και ανίκητα.

 «Καιρός να επαναλάβουμε τα λόγια της Αντιγόνης: υπάρχουν κι άλλα για σπορά χωράφια», δήλωσε και υπογράμμισε: «Ας τελειώσει το παραμύθι της δραχμής!»

Επιπλέον ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε πως «αυτός ο προϋπολογισμός έχει στόχο τη βίαια αναδιανομή της περιουσίας του ελληνικού λαού» και ότι είναι αδιάψευστος μάρτυρας των αδιεξόδων της Τρόικας και των δανειστών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προέβλεψε ότι τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και όπως η ανεργία θα προχωρήσει δέκα μονάδες πάνω. «|Πόσοι ακόμα Έλληνες πρέπει να μείνουν άνεργοι;». Συνέχισε λέγοντας: «Δεν χρειαζόμαστε ανεργία του 35%».

«Η κοροϊδία των τελευταίων μέτρων τελειώνει εδώ», είπε ο κ. Καμμένος.

 «Έχετε συμφωνήσει σε άλλου είδους μνημόνια;». ρώτησε την κυβέρνηση και ζήτησε να προχωρήσει ο καθορισμός της ΑΟΖ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης