Πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων προτείνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung

Πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων προτείνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung

 Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι διεθνείς πιστωτές ζητούν την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, όπως στη δικαιοσύνη και κυρίως στο διοικητικό δίκαιο
 
 
 

 Πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων προτείνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung
Οι θερμές πολιτικές εξελίξεις στην ελληνική Βουλή έχουν «τρελάνει» κυριολεκτικά τον ξένο Τύπο, ο οποίος χύνει τόνους από μελάνι για να καλύψει τα γεγονότα που κλυδωνίζουν την ευρωπαϊκή υπόσταση.
 
Η ψήφιση του νέου πακέτου λιτότητας από τη Βουλή, η παράταση της αγωνίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και οι ελλείψεις δημοσίων υπαλλήλων είναι τρία από τα βασικά θέματα που παίζουν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Κλείσιμο
 
«Η Βουλή αποφασίζει νέο πρόγραμμα περικοπών», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο σημειώνεται μεταξύ άλλων:  «Η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς μια νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων των διεθνών πιστωτών. Στη σκιά οργισμένων μαζικών διαδηλώσεων, το κοινοβούλιο ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης».
 
«Από το 2010 οι εκπρόσωποι της τρόικας δίνουν μάχη με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις στην Αθήνα για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Ας σημειωθεί όμως ότι δεν υπάρχουν σε κάθε τομέα του δημοσίου υπεράριθμοι», τονίζεται στο δημοσίευμα.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και οι διεθνείς πιστωτές ζητούν την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, όπως στη δικαιοσύνη και κυρίως στο διοικητικό δίκαιο, γράφει η Frankfurter Allgemeine. Η κυβέρνηση προχώρησε το 2011 στην αύξηση των δικαστικών από 15 σε 95 και αυτό με την έγκριση της τρόικας. (…) Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης είναι εφικτές και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, υποστηρίζουν ειδήμονες της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα αρκούσε μόνο η πολιτική βούληση και η εποπτεία από ειδικούς.
 
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αναφέρει πως σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και οι διεθνείς πιστωτές ζητούν την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, όπως στη δικαιοσύνη και κυρίως στο διοικητικό δίκαιο.
 
«Η κυβέρνηση προχώρησε το 2011 στην αύξηση των δικαστικών από 15 σε 95 και αυτό με την έγκριση της τρόικας. (…) Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης είναι εφικτές και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, υποστηρίζουν ειδήμονες της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα αρκούσε μόνο η πολιτική βούληση και η εποπτεία από ειδικούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης