Νέα εμπλοκή με τον αριθμό των νομοσχεδίων

Νέα εμπλοκή με τον αριθμό των νομοσχεδίων

Ένα θέλει η κυβέρνηση, δύο το ΠΑΣΟΚ, ένα με πολλά άρθρα η ΔΗΜΑΡ  

Νέα εμπλοκή με τον αριθμό των νομοσχεδίων
Μετά την αποσαφήνιση των προθέσεων της κυβέρνησης να καταθέσει τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο ( και όχι σε δύο ) φαίνεται πως δημιουργείται νέα εμπλοκή στην διατύπωση της τελικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων . Το ΠΑΣΟΚ  φέρεται να θέλει  δύο νομοσχέδια , ένα για τα δημοσιονομικά και ένα για τα εργασιακά και σε περίπτωση που κυβέρνηση δεν το δεχθεί θα εγείρει θέμα.
Η ΔΗΜΑΡ από την  πλευρά της  ,ακόμη δεν έχει ενημερωθεί ,όπως τουλάχιστον λένε στελέχη της αλλά σε κάθε περίπτωση δεν το θεωρεί μείζον θέμα . Επιπροσθέτως η ΔΗΜΑΡ ,σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μην είναι ικανοποιημένη ούτε από την νέα συμφωνία για τα εργασιακά και να ζητά να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων καθώς και ο ορισμός από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού . Αυτή την ώρα συνέρχεται η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχώρησε σε εκ νέου αποσαφήνιση των προθέσεών της λέγοντας ότι το νομοσχέδιο θα είναι ένα και για τα εργασιακά και για τα δημοσιονομικά .Σε δεύτερη φάση θα κατατεθεί με τον προϋπολογισμό ,άλλο νομοσχέδιο με τις προβλέψεις της συμφωνίας ειδικά για το έτος 2013
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης