Ο μοναχικός πρόεδρος και ο «έρωτας επί πληρωμή»

Ο μοναχικός πρόεδρος και ο «έρωτας επί πληρωμή»

Πώς τον απέρριψε η κόρη του... μπακάλη - Τι ψήφιζε ο Κωστής Στεφανόπουλος αφού έφυγε από τη ΝΔ - Πώς χαρακτηρίζει τον Κ.Μητσοτάκη

ΕΔΕ στο Λιμενικό Σώμα για τα ρατσιστικά συνθήματα
Ο μοναχικός πρόεδρος και ο «έρωτας επί πληρωμή»
«...Σε μία ημέρα θα έχω ξεχαστεί», είχε πει ο Κωστής Στεφανόπουλος λίγο πριν φύγει από την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2005 για να διαψευστεί  σήμερα, εφτά χρόνια αργότερα, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στην παρουσίαση της βιογραφίας του, τιμώντας τον Αχαιόπολιτικό με την παρουσία του. Στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής όπου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το βιβλίο της Νίτσας Λουλέ "Κωστής Στεφανόπουλος - Ο μοναχικός πρόεδρος" βρίσκονταν πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι του πνεύματος.
 
Οι αφηγήσεις του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας στη δημοσιογράφο Νίτσα Λουλέ η οποία υπογράφει το βιβλίο «Κωστής Στεφανόπουλος- Ο μοναχικός πρόεδρος» είναι αποκαλυπτικές. Ο κ.Στεφανόπουλος εξομολογήθηκει πολύ προσωπικές ιστορίες στη βιογράφο του.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι επί χρόνια έκανε έρωτα με εκδιδόμενες γυναίκες. «Τότε ήταν που μου αγόρασαν και το πρώτο κοστούμι, με κοντό παντελόνι, φυσικά. Είχε 19 τσέπες μέσα και έξω... Στους χορούς του σχολείου ή στα πάρτι της γειτονιάς οι φίλοι έπαιρναν τις καλύτερες να χορέψουν και εμένα μου έμειναν οι άσχημες. Δεν ερωτεύτηκα ποτέ αυτό που λέτε "κατακούτελα". Δεν είχα τύχη με τις γυναίκες, ούτε ιδιαίτερα ερωτύλος ήμουν. Ίσως φταίει που για πολλά χρόνια έκανα έρωτα επί πληρωμή, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νέοι της εποχής. Ήταν δύσκολο να "βγάλεις" κοπέλα στην επαρχία. Υπήρχε κίνδυνος να την εκθέσεις»!
Κλείσιμο

Σε άλλο σημείο, ο κ. Στεφανόπουλος αποκαλύπτει ένα άγνωστο διάλογο που είχε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου όταν το 2004 έλαβε πρόσκληση για δείπνο στο σπίτι της.

«Η κυρία Αγγελοπούλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι της στο Ψυχικό. Στην είσοδο του σπιτιού είχε ένα μεγάλο πίνακα. "Τι είναι αυτή η αηδία; Δεν μου αρέσει καθόλου..." "Μα είναι Πικάσο κύριε Πρόεδρε..."».
 
Τι ψήφιζε ο Κ.Στεφανόπουλος μετά την έξοδό του από τη ΝΔ
Ο Κωστής Στεφανόπουλος από τότε που έφυγε από την ΝΔ δεν ξανάψήφισε Δεξιά. Όσο κι αν αυτό ακούγεται σαν ψέμα, την ψήφο του την έδωσε ακόμα και στην Αριστερά. "Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.  Το πρόβλημα είναι τι θα ψηφίσουμε τώρα..."
 
Τι λέει για τον Κ.Μητσοτάκη
«Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από την ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος», εξομολογείται ο κ. Στεφανόπουλος στη Νίτσα Λουλέ και συμπληρώνει αναστοχαζόμενος τα γεγονότα που τον οδήγησαν εκτός ΝΔ: «Αν έμενα μπορεί στην επόμενη αναμέτρηση να είχα γίνει αρχηγός κόμματος. Η πολιτική έχει τα ρίσκα της. Έπειτα η ΝΔ ήταν αλλιώς με τον Καραμανλή και αλλιώς με τον Μητσοτάκη. Όποιον παλιό κι αν ρωτήσεις θα σου το πει. Ο Καραμανλής ήταν ηγέτης...»
 
Το τηλεφώνημα του Κ.Μητσοτάκη μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη
Όταν η 17 Νοέμβρη σκότωσε τον Μπακογιάννη, μιλήσαμε στην Βουλή όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Ο Μητσοτάκης με πήρε τηλέφωνο, να με ευχαριστήσει τάχα, και λέω "τάχα" γιατί σκοπός του ήταν να με ρωτήσει αν θέλω να γυρίσω πίσω στην ΝΔ. Του απάντησα αρνητικά και σταμάτησε πια κάθε επικοινωνία μεταξύ μας.
 
«Δεν το περίμενα...», λέει ο πρώην πρόεδρος για τους χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου
Στις ειδήσεις των 8, πρώτο και μοναδικό θέμα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα μετά την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
"Αυτό είναι χειρότερο και από το "βυθίσατε το Χορα", που είχε πει ο μπαμπάς του. Εκβιάζει το λαό και δημιουργεί προβλήματα με τους συμμάχους στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα. Κάποτε οι άνθρωποι έμπαιναν στην πολιτική από πατριωτισμό, ενθουσιασμό, αγάπη και προσφορά για τη χώρα. Σήμερα μπαίνουν για να πλουτίσουν ή να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα... Έχουμε και τους απογόνους σαν τον Γιωργάκη, που πιστεύουν ότι είναι τιμή του τόπου να τους έχει πρωθυπουργούς.
 
Τι είπαν στην παρουσίαση του βιβλίου Βενιζέλος -Γλέζος
Στην παρουσίαση μεταξύ άλλων μίλησαν ο Μανώλης Γλέζος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας ιδεώδη πρότυπο αρχηγού κράτους ενώ εξήρε την παρουσία του στον δημόσιο βίο υπογραμμίζοντας πως απομακρύνθηκε από τον κομματικό φανατισμό και κατέληξε στην πολιτική μετριοπάθεια. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση για μια ακόμη φορά έκανε λόγο για τους κινδύνους εκφασισμού και την βαθιά κρίση νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης του εκλογικού σώματος.
 
Ο Μανώλης Γλέζος παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως ο Κωστής Στεφανόπουλος ως πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε ως πολίτης, ενώ αποκάλυψε μια διαφωνία που είχε μαζί του, κατά τη διάρκεια της θητείας του Αχαιού πολιτικού. Ο κ. Γλέζος είχε ζητήσει από τον κ. Στεφανόπουλο οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στα σύμβολα και όχι στους εκπροσώπους του κράτους. Τότε ο πρόεδρος του ζήτησε να μην επιμείνει σε μια δημόσια συζήτηση επί του θέματος. "Υποχώρησα", είπε ο κ. Γλέζος και κάνοντας την αυτοκριτική του σημείωσε: «Δεν έκανα καλά».
Στην παρουσίαση της βιογραφίας του κ.Στεφανόπουλου παρεβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και μεταξύ άλλων οι κύριοι Ντόλιος, Ρήγας, Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτης, Πετραλιά, Λιβάνης, Κακλαμάνης, Βαρεμένος, Κουρουμπλής, Γεωργίου και Πιατάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης