LIVE

Κορωνοϊός

«Λαϊκές παρελάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη φετινή 28η Οκτωβρίου

«Λαϊκές παρελάσεις» από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη φετινή 28η Οκτωβρίου

Ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε από τις Σέρρες στην κυβέρνηση και είπε για ΧΑ: «Κάποιοι σε υψηλά αξιώματα χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή»

Το γεγονός ότι η φετινή επέτειος του ΟΧΙ συμπίπτει με μεγάλες κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να κλιμακώσει τις αντιδράσεις και να απευθύνει κάλεσμα, ώστε εκφραστεί, με αφορμή τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου η λαϊκή αντίδραση στην πολιτική των μνημονίων.

Ήδη από την Κουμουνδούρου αρχίζουν να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρώντας ότι «η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία! Ευκαιρία για να δώσει ο λαός ένα πολύ σημαντικό, συμβολικό και άκρως επίκαιρο περιεχόμενο στη μεγάλη και νικηφόρα εθνική επέτειο! Να διακηρύξει ο λαός μας και η ελληνική νεολαία το δικό του σύγχρονο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ!».

Το ΟΧΙ, που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τριπλό: «Όχι στην τρόικα με τα μνημόνια και το μαύρο πακέτο των 14 δισ. τον φασισμό, την συγκυβέρνηση».

Πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι μιλούν για «ένα μεγάλο λαϊκό, ενωτικό, ειρηνικό και αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι παντού σε όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας», απορρίπτοντας προφανώς τις όποιες εκδηλώσεις βίας.

Αλ. Τσίπρας: Λυγίζει η κυβέρνηση

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως στις αποχωρήσεις και διαγραφές στελεχών από τα κόμματα της κυβερνητικής συνεργασίας, λέγοντας  «η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών. Είναι μια κυβέρνηση απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη. Απομονωμένη από το λαό γιατί και τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν τον εξαπάτησαν προεκλογικά και υπέκλεψαν την ψήφο του. Απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές και τους εγχώριους τρεμάμενους προστάτες της που είναι τα μόνα ερείσματά της. Τρομαγμένη από τις συνέπειες της υπογραφής της στο νέο Μνημόνιο».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε πάλι για θεατρινισμούς, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ έθεσε το δίλλημα «ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ή το πρόγραμμα της οικονομικής και κοινωνικής κατεδάφισης που προωθείται μέσα από το Μνημόνιο ή το πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Χαρακτήρισε δε απροκάλυπτο ψέμα, προκειμένου να υποκλαπεί η ψήφος του εκλογικού σώματος, την προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Στη διάρκεια της ομιλίας τους στις Σέρρες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως το κόμμα του θα "ξεσκεπάσει" όσους κρύβονται από πίσω της και την … χρηματοδοτούν.

«Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι μνημονιακοί κύκλοι, για να σώσουν το Μνημόνιο, βγάζουν μπροστά τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής να χαιρετά ναζιστικά μπροστά στους Έλληνες, που έζησαν στο πετσί τους τον πόλεμο. Το κόμμα αυτό έχει συμμάχους και κάποιοι που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα το χρηματοδοτούν. Θα τους βρούμε και θα πληρώσουνε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (70)

ΜΑΧΑΩΝ

'Από τήν τελευταία ,άποστροφή τού λόγου τού κ.Τσίπρα καί "οπως αύτή άναγράφεται,στήν τελευταία παράγραφο,τού "αρθρου (τού πρώτου Θέματος).Δηλ.κατά τήν λογική σας κ.Τσίπρα, "Νά καταργηθή ,ό άρχαιοελληνικός χαιρετισμός ", έπειδή, 2 αίμοσταγείς τόν χρησιμοποίησαν καί τόν βεβήλωσαν( Χίτλερ καί Μουσολίνι).Κατά τήν ΙΔΙΑ λογική(σας)άκολουθία, νά καταργηθή καί ή Χριστιανική Θρησκεία,έπειδή κάποιοι άλητήριοι τής Δύσεως,φορώντας πανοπλίες μέ τόν Σταυρό καί κρατώντας άσπίδες ,μέ τό "ιδιο "εμβλημα, μπουκάρησαν καί κατέλαβαν,τήν Κωνσταντινούπολι. Κατά τήν ΙΔΙΑ λογική άκολουθία,νά καταργήσουμε καί τήν λέξι "Δημοκρατία ", διότι μερικοί ("η μήπως ...πολλοί;;;)"Εκλεβαν γρήγορα, άλλά...άπό καθόλου,"εως έλάχιστα ,βγαίνανε στήν φόρα...( κατόπιν έορτής καί...ΑΝ έτιμωρούντο)Δέν καταργούμε καί τήν Έλλάδα (sic), πού εύφηύρε ,"ολα τά...παραπάνω;;; Μήπως θά "ηταν καί πιό...προσοδοφόρο ;;; ΟΜΩΣ ,θά θυμίσω καί κάτι "αλλο.Τό 1933 κάηκαν τά βιβλία στήν Γερμανία,άπό τούς Ναζιστές (καί χείριστα,θά "ελεγα) Μήπως ένθυμείσθε, "η "εχετε διαβάσει τό,πώς χαιρετούσε ό Χίτλερ ό Ναζιστής;;; Τό 1938 στά Κρύσταλλα τότε ;;; Άλήθεια,πώς χαιρετούσε ΤΟΤΕ ό Χίτλερ;; ΟΤΑΝ ύπεγράφη τό Σύμφωνο Ρίμπετροπ -Μολότωφ τό 1939 ,ΠΩΣ χαιρετούσε ό Χίτλερ...ΤΟΤΕ;;; ΠΩΣ άπλώνανε τά χέρια τους (οί Ιδεολογικοί πρόγονοι καί οί μετέπειτα άπόγονοί τους )τότε καί χαιρετούσαν τούς Αίμοσταγείς ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ,στήν "ερημη τήν Πολωνία καί τήν Χώριζαν,στά δύο;;;..."η,μήπως δέν ξεύρετε;;; "η,μήπως δέν "εχετε άκουστά ,"η, δέν "επεσε στά χέρια σας , τό σύνθημα πού λεγότανε στήν κατοχή καί ΟΤΑΝ ό αίμοσταγής κατακτητής "εμπαινε στήν Άθήνα -ΜΑΣ-;;;...Άλήθεια ΠΩΣ χαιρετούσε ,ό ΤΟΤΕ άλητήριος βεβηλωτής τού χαιρετισμού τών Άρχαίων Άθηναϊκών χαιρετισμών άλλά καί τών προγεννέστερων Δωρικών;;; "η,μήπως δέν διαβάσατε,γιατί σάς "εκλειναν τά αύτιά,οί άγριοφωνάρες ...κάποιων μπαχαλάκηδων(τής έποχής) πού "εσκουζαν,πώς "Έχθρός τους,δέν "ηταν ό Χίτλερ καί ό Μουσολίνι "άλλά έχθρός τους είναι ,ό Φασίστας ό Μεταξάς;;;..Άλήθεια ΠΟΙΟΙ φωνάζανε τότεςςςςς ;;; μήπως οί Μεταξικοί , "ετσι γιά...μπλόφα;;;.."Ααααααλλοι φωνάζανε (καί τότε) ,τό "Είναι κουμμουνιστές-πιάστε τους ","η, μάλλον "αααλλη , άπό τό μπάρ "ΠΑΝ "(Άκαδημίας 4) ,άκουγότανε ή φωνή..δέν τό ξέρετε;;; Δέν σάς τό είπαν;;Δέν τό διαβάσατε;;; ΠΩΣ...έδώ τό ξέρουν κι`"αλλοι ,πού είναι άκόμη ,στήν ζωή.Νά, π.χ. δημοσιογράφοι , πρώην Βουλευτίνα (καί τέως ύπουργός )άκόμα καί έκείνος πού άκόμη τρέχει γιά νά γλυτώση,άπό τούς Ναζιστές ,τής έποχής έκείνης...πολλοί μάρτυρες κ.Τσίπρα...πάρα πολλοί...άκόμα καί ...Νεοσύντροφοί σας...Νά, ρωτήστε τους καί θά μάθετε....ΑΝ (λέω ΑΝ) βαριόσαστε,ύπάρχουν καί βιβλία ("εγκριτων Ίστορικών -Έρευνητών)πού κυκλοφορούν..."ασε πού κυκλοφορούν καί άπό τό παρελθόν...Νά τό τελευταίο,άναγράφεται τόν Δεκέμβριο τού 2003 καί μήν σπεύσετε,νά τόν κατηγορήσετε γιά...άκροδεξιό,διότι μάλλον, σέ "αλλον χώρο ΄...εύρίσκεται...μάλλον...τς,τς,τς,...

Δημήτρης Κορίνθιος

 τί λές ρέ βουτυρόπαιδο στήν Κίνα είσαι??τελευταία μάς ζάλισαν οί μαλακίες πού πετάς δέν πάς σέ κανά γιατρό ό μπαμπάς σου δέν βλέπει τό προβλημά σου γιά έβγα καί μέ καμιά γυναίκα νά ξελαμπικάρεις

kepi blanc

@OLE αδερφέ είσαι πιό βλάκας και από τα λάχανα που θα μου πείς ότι ζηλεύω τον Τσίπρα..το εάν εσύ δεν έχεις καταφέρει τίποτα στην ζωή σου παρά μόνο έμαθες να ακολουθείς σαν γίδι κάπιους πολιτικούς μπάς και σε διορίσουν κάπου, δεν πάει να πεί ότι και όλοι οι άλλοι είναι έτσι ... ελάχιστε .. άκου ζηλευουμε τον Τσίπρα ..  

Αθηναίος

 @Σαλονικιός.... κατουρα και λιγο ρε μπαοκ!!!!

@niemand

 Τα είπες όλα φίλε, με απλό και κατανοητό τρόπο. Το καλύτερο σχόλιο εδώ και καιρό. Αλλά αν ζητάς από Έλληνα αριστερό να κατανοήσει τα αυτονόητα, είναι σαν να απαιτείς από λοβοτομημένο να λύσει μαθηματικές εξισώσεις. Το μυαλό τους, μετα από 40 έτη προπαγάνδας, φτάνει μέχρι το ναζί, φασίστας και τάγματα εφόδου.

Σαλονικιός

Τις συνιστώσες σας και σ άλλη παραλία. Μακριά απ την παρέλαση λεχρίτες. Θα μαζέψετε "ειρηνικά" χαστούκια. Έχω χρόνια να πάω σε παρέλαση και θα με κάνετε να κατέβω.Αν τα κομματόσκυλα του Μάο και του Τρότσκι τολμήσουν να ακυρώσουν την Εθνική εορτή και την παρέλαση καλά θα κάνουν να έχουν σχέδιο διαφυγής και γνώση των εφημεριών.. 

Καλλιπολίτης

@συριζοφουσκες....προσεχε μην τρως πολυ...γιατι θα φουσκώσεις κι άλλο και θα σκάσεις....για το συριζα...οκ αλλά τη Χρυση Αυγη βάλε την άκρη..γιατι εσυ εισαι υπευθυνος αν ψηφιζεις πασοκ ή νδ για την κατάντια του τόπου μας

Ζεπος

Αποβλητα, αντεξουσιαστες, κουκουλοαναρχικοι,συνιστωσες, λαθρομεταναστες,ολου του κοσμου ενωθητε για μια....... λαϊκη παρελαση για ενα νεο καψιμο της Αθηνας και αργοτερα συνεχες πλιατσικο με την Ανοχη του αρχηγου μας κ Δενδια ο οποιος και θα μας προστατευει απο τους Χρυσαυγιτες για να συνεχισουμε ανενοχλητοι το καψιμο,και το πλιατσικο

baggio

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΑΛΕΞΑΚΗ...ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ

@ο αγώνας του Έλληνα

 Χίλια μπράβο φίλε! Χίλια μπράβο! Τα έχω γράψει και 'γω στο Π.Θ. αυτά που αναφέρεις και κάτι -γραφικά πλέον- "Αγύριγα κεφάλια" το χαβά τους... Για να αρχίσουν να μαθαίνουν και λίγο την αληθινή Ιστορία, για να δούμε ποιοί είναι οι αληθινοί Φασίστες-Ναζί.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης