Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά ο αντεισαγγελέας ΑΠ

Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά ο αντεισαγγελέας ΑΠ

Να αναιρεθεί η νέα απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε (και πάλι) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή

Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά ο αντεισαγγελέας ΑΠ
Να αναιρεθεί η νέα απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε (και πάλι) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Η υπόθεση αφορά μείωση προστίμου από τον τέως περιφερειάρχη σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα. Το αρχικό πρόστιμο ήταν 89.000 ευρώ και μειώθηκε στις 5.000 ευρώ.
Αρχικά, ο Π. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή αλλά ο Άρειος Πάγος, ενώπιον του οποίου είχε προσφύγει ο τέως περιφερειάρχης, αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση και παρέπεμψαν τον Π. Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. Και την δεύτερη φορά, ωστόσο, ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε με την ίδια ποινή (φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή) για την μείωση του επίμαχου προστίμου. Μετά και την δεύτερη καταδίκη ο Π. Ψωμιάδης προσέφυγε και πάλι στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση και να αναιρεθεί για δεύτερη φορά η καταδικαστική απόφαση για τον τέως περιφερειάρχη.  Σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, η απόφαση του Εφετείου πρέπει να αναιρεθεί λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς δεν εκθέτει με σαφήνεια, χωρίς αντιφάσεις και κενά τα περιστατικά εκείνα από το οποία να συνάγεται η στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης