«Πρόσωπο» στα μέτρα γυρίζει το ΠΑΣΟΚ

«Πρόσωπο» στα μέτρα γυρίζει το ΠΑΣΟΚ

«Δεν περνούν χωρίς τις προϋποθέσεις του προέδρου» δηλώνουν βουλευτές, που ανησυχούν ότι ο λογαριασμός θα είναι βαρύς.

«Πρόσωπο» στα μέτρα γυρίζει το ΠΑΣΟΚ
Η ώρα της κρίσεως για την κυβέρνηση, αλλά και για την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά πλησιάζει. Κάθε μέρα που τα μέτρα καθυστερούν και κάθε μέρα που η ανακοίνωσή τους έρχεται, μοιραία, πιο κοντά, αυξάνονται οι βουλευτές που θέτουν προϋποθέσεις για την ψήφισή τους. Για την ακρίβεια, τις πέντε προϋποθέσεις που έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (να είναι δίκαια, να συνοδεύονται από κοινωνικά "αντίμετρα", να υπάρχει και αναπτυξιακό πακέτο κτλ).

Ο πρόεδρος του κόμματος ξέρει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των βουλευτών, για αυτό και έχει αποφασίσει την τελική απόφαση να πάρει η ΚΟ. Σε κάθε περίπτωση, έχει διαμηνύσει πως αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία για το ΠΑΣΟΚ. "Αν χρειαστούν και άλλα το ΠΑΣΟΚ θα το βρουν διαλυμένο ή στην αντιπολίτευση" είναι μία φράση που αποδίδεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο από τους συνεργάτες του. Με τη ψήφιση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ για την Ιπποκράτους θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος που άνοιξε το 2010 με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και την ολέθρια, όπως αποδείχτηκε, απόφαση να περάσει το πρώτο μνημόνιο με απλή πλειοψηφία.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη Μέρκελ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε χθες το βράδυ ενημερωτικό τηλεφώνημα από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι ρωτήθηκε από τους επιτελείς του, δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Τους είπε πως "θα πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση των αρχηγών". Η Ιπποκράτους αποτιμά θετικά την επίσκεψη, ως γεγονός, από εκεί και πέρα, όμως, έχει συνολικά επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός. Η μη συγκρότηση της εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας, που ήταν ο θεμέλιος λίθος της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, είναι κάτι που θα έρθει ξανά στην επικαιρότητα μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα. Καθώς τότε είναι αναμενόμενο πως θα δούμε και ένα παιχνίδι ευθυνών μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Η ψήφιση των μέτρων θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τοποθετείται χρονικά για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Προκειμένου να αποκατασταθεί η εσωκομματική ηρεμία στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν με αγωνία και την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Μετά τον πρόεδρο του κόμματος και ο Απόστολος Κακλαμάνης υποστήριξε σε δηλώσεις του πως η υπόθεση εντάσσεται σε σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης με πρώτο στόχο τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης