Προς νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Προς νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το Νοέμβριο υπολογίζεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας

Οι Βούλγαροι επιλέγουν Ελλάδα για το Πάσχα
Προς νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Οι δυο άντρες ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης και της επιμήκυνσης, ενώ υπογράμμισαν πως ο μήνας που έρχεται είναι από τους κρισιμότερους, από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο.

Κλείσιμο
Συζητήθηκε επίσης πως τις επόμενες ημέρες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν εκ νέου σύσκεψη για να συζητήσουν τόσο τα αποτελέσματα του ταξιδιού της κ. Μέρκελ, όσο και το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών  ενδεχομένως να γίνει την Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Πάντως, εξερχόμενος το βράδυ της Τρίτης από το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης υπολογίζεται το Νοέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η επιμήκυνση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ωστόσο, όπως τόνισε, «το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα».

«Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα κινηθούν τα χρονοδιαγράμματα, απάντησε ότι η εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο «έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης