Παπούλιας στη Μέρκελ: Αν είναι να πάρουμε πρόσθετα μέτρα βρείτε άλλο λαό...

Παπούλιας στη Μέρκελ: Αν είναι να πάρουμε πρόσθετα μέτρα βρείτε άλλο λαό...

Με μία φράση και μόνο ο πρώτος πολίτης της χώρας χτύπησε καμπανάκι για την κοινωνική συνοχή - Τι ζήτησε ο Κ.Παπούλιας και πώς αντέδρασε η Ά.Μέρκελ

Χασισοφυτεία στο  Ρέθυμνο
Παπούλιας στη Μέρκελ: Αν είναι να πάρουμε πρόσθετα μέτρα βρείτε άλλο λαό...
«Αν είναι να μας ζητήσετε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να βρείτε ένα άλλο λαό...», επισήμανε ο Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας θέλησε να κάνει σαφές στη συνομιλήτριά του ότι η συντριπτκή πλειονότητα του ελληνικού λαού έχει φτάσει στα όριά του.

Όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κυρία Μέρκελ ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απάντησε, αλλά αρκέστηκε να χαμογελάσει.

Την στάση αυτή τήρησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής της με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας η κυρία Μέρκελ.

Κλείσιμο
Η εντύπωση που δημιουργούσε με την τακτική της αυτή ήταν πώς ήθελε να ακούσει και όχι να πείσει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα για το τι πρέπει να κάνει.
«Κάποια μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο πρέπει να τα ξαναδούμε γιατί δεν βγαίνουν», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Παπούλιας όμως η κυρία Μέρκελ και πάλι απέφυγε να αποκαλύψει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την εκτίμηση αυτή.

Το γενικότερο κλίμα από τις τοποθετήσεις της ήταν ότι το Βερολίνο στηρίζει την κυβέρνηση αλλά αξιώνει να τηρηθούν πλήρως οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα.

Στη δημόσια δήλωσή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Παπούλιας είπε ότι ο ελληνικός λαός «σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του» και ζήτησε από την κυρία Μέρκελ πρωτοβουλίες για αναπτυξιακά μέτρα. «Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων και βέβαια και την ανεργία των γυναικών», ήταν η δραματική έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με την κυρία Μέρκελ, ο κ. Παπούλιας προειδοποίησε την Γερμανίδα καγκελάριο ότι απειλείται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, ότι λόγω της υψηλής ανεργίας ολόκληρες κατηγορίες Ελλήνων κινδυνεύουν να τεθούν στο περιθώριο και ζήτησε να ληφθούν μέτρα στήριξης ειδικά των γυναικών και των νέων.

Στη συνομιλία του κ. Παπούλια με την κυρία Μέρκελ συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως ο τουρισμός, ζήτημα στο οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία έχει βελτιωθεί...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης