Θρίλερ με το θάνατο του Καμπούρογλου στην Ινδονησία

Θρίλερ με το θάνατο του Καμπούρογλου στην Ινδονησία

Ο Βλάσσης Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι του Σαββάτου σε πολυτελές ξενοδοχείο της Τζακάρτα - Από πότε ήταν στην Ινδονησία - Ο γρίφος με τη σύλληψη Ρώσου εμπόρου όπλων

Θρίλερ με το θάνατο του Καμπούρογλου στην Ινδονησία
Ο Βλάσσης Καμπούρογλου είχε φτάσει στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο 62χρονος επιχειρηματίας, εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan, ήταν ένας από τους βασικούς αποστολείς εμβασμάτων εκατομμυρίων δολαρίων προς υπεράκτια εταιρεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, «συναλλαγή» που σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 από τον ελληνικό στρατό.

Ως εκπρόσωπος της Drumillan, ο Καμπούρογλου είχε στείλει 21 εκατ. δολάρια σε λογαριασμό της offshore Blubell την οποία διαχειριζόταν ο Νικόλαος Ζήγρας για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.
 
Αυτό ήταν το ύψος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχαν πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο και έπρεπε να «επιστρέψουν» στην Ελλάδα ως συμπαραγωγές υπερ ελληνικών βιομηχανιών. Τελικώς τα ΑΩ των TOR M1 φαίνεται ότι κατέληξαν στην Blubell, εταιρεία που κατά το Νικόλαο Ζήγρα ανήκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας, «ο Καμπούρογλου ήταν ένας από τους βασικούς διαχειριστές των δωροδοκιών του Άκη Τσοχατζόπουλου από τα εξοπλιστικά προγράμματα».
 
Ο θάνατος του Καμπούρογλου στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Sahid Jaya της Τζακάρτας είναι ένα μυστήριο. Ουδείς -επί του παρόντος- γνωρίζει για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί ο Καμπούρογλου ο οποίος συνεργαζόταν με ρωσικές εταιρείες όπλων.
 
Ο Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός στις 2 το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου 6 Οκτωβρίου. Οι ινδονησιακές αρχές ενημέρωσαν τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τζακάρτα Ανδρέα Βέη ότι ένας Έλληνας υπήκοος είχε βρεθεί νεκρός.
 
Νεκροψία δεν έχει ακόμη γίνει και η αιτία του θανάτου του Καμπούρογλου δεν έχει γίνει γνωστή. Πρώτες πληροφορίες που έλεγαν ότι ο άνθρωπος που είχε «συνεργαστεί» με τον Άκη Τσοχατζόπουλο -βοηθώντας τον να εισπράξει μίζες από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών- μπορεί και να κρεμάστηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του διαψεύστηκαν ως ανακριβείς και δεν επιβεβαιώθηκαν από τις ινδονησιακές αρχές.
 
Ο Έλληνας δικηγόρος του υποστηριξε ότι ο Βλάσσης Καμπούρογλου, 62 ετών, είχε προβλήματα με την καρδιά του.
Το μυστήριο με το θάνατό του επιτείνεται από το γεγονός πως πριν από λίγο καιρό στην Ταϋλάνδη, πολύ κοντά στην Ινδονησία, είχε συλληφθεί Ρώσος έμπορος όπλων ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ.
 
Αμέσως μετά την ενημέρωσή τους από τις αρχές της Ινδονησίας, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προσπάθησαν να βρουν συγγενείς πρώτου βαθμού του Καμπούρογλου στην Ελλάδα. Η αναζήτηση δεν απέφερε αποτελέσματα. Η ΕΛΑΣ κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μόνο με τον Έλληνα δικηγόρο του Καμπούρογλου.
Η σύζυγος του 65χρονου που είχε βοηθήσει τον Τσοχατζόπουλο να εισπράξει μίζες από την υπόθεση προμήθειας ρωσικών αντιαεροπορικών για τον ελληνικό στρατό είναι Βρετανίδα και διαμένει στην Αγγλία. Οι δύο κόρες του Καμπούρογλου πρόκειται να μεταβούν στην Τζακάρτα της Ινδονησίας για να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ζητήσοουν νεκροψία για να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου του 65χρονου σχετιζόμενου με το εμπόριο όπλων. Δεν είναι γνωστό αν η σορός του Καμπούρογλου θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.
 
Ο ρόλος της Drumillan στην υπόθεση των TOR M1


Η Drumillan του Βλάσσιου Καμπούρογλου είχε εμπλοκή στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1. Αναλαμβάνοντας την παράδοση των αντιαεροπορικών στον ελληνικό στρατό, οι Ρώσοι κατασκευαστές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν ποσό περίπου 20 εκατ.ευρώ στην ελληνική πλευρά μέσω της διαδικασίας των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ).
 
Τα χρήματα αυτά ωστόσο χάθηκαν και εικάζεται ότι διοχετεύθηκαν προς τον πρώην υπουργό Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο. Η Drumillan του Καμπούρογλου συνδεόταν με τις εταιρείες του Λιβανέζου Φουάντ αλ Ζαγιάντ. Οι μεταφορές των χρημάτων που προορίζονταν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα από τα ΑΩ γίνονταν από τις εταιρείες του Λιβανέζου Φουάντ αλ Ζαγιάντ προς την εταιρεία Drumillan του Καμπούρογλου ο οποίος φαινόταν να διαμεσολαβεί στην υπόθεση των αντισταθμιστικών των TOR M1.
 
Ο Καμπούρογλου εμφανιζόταν να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χωρίς να είναι γνωστές οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, οι ελληνικές αρχές γνώριζαν ότι ο Καμπούρογλου διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελβετία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης