Ο Τσίπρας μιλάει στη Μέρκελ μέσω Guardian

Ο Τσίπρας μιλάει στη Μέρκελ μέσω Guardian

«Η Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση» - Πάγκαλος για το άρθρο: «Του κάνουν πλάκα»

Ο Τσίπρας μιλάει στη Μέρκελ μέσω Guardian
«Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί, την Τρίτη, την Αθήνα, η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας της» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στον Guardian, στην εναρκτήρια παράγραφο του άρθρου του που αποτελεί όπως αναφέρε εφημερίδα το μήνυμα του έλληνα πολιτικού στη γερμανίδα καγκελάριο που φτάνει σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια παραθέτει τα δεινά που έχει επιφέρει η λιτότητα, την οποία η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα θεωρούν, γράφει ο Τσίπρας, πως είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να καταφέρει να ανακάμψει η οικονομία, φτάνοντας να θέσει το εξής ερώτημα, σχετικό με τα ανύπαρκτα αποτελέσματα όλης αυτής της πίεσης που προτείνει και επιβάλλει η πολιτική τρόικας και ελληνικής ηγεσίας:

«Για ποιο λόγο εμμένουν σε αυτό το καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό μονοπάτι; Εμείς πιστεύουμε πως στόχος τους δεν είναι η επίλυση της κρίσης χρέους, αλλά η δημιουργία νέου ρυθμιστικού πλαισίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο θα βασίζεται στα φτηνά εργατικά χέρια, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, χαμηλές δημόσιες δαπάνες και εξαίρεση του κεφαλαίου από την φορολογία. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, η στρατηγική αυτή χρησιμοποιεί ενός είδους πολιτικό και οικονομικό εκβιασμό που σκοπεύει στο να πείσει ή να εξαναγκάσει του Ευρωπαίους πολίτες να δεχθούν πακέτα λιτότητας χωρίς την οιαδήποτε αντίδραση. Οι πολιτικές του φόβου και του εκβιασμού που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της στρατηγικής αυτής».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η οικονομική παραλυσία, η περαιτέρω ύφεση και η εκμετάλλευση των Ελλήνων, ειδικότερα δε εκείνων που ανήκουν στις χαμηλότερες οικονομικές τάξεις θα πρέπει να σταματήσει εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να βοηθήσει μέσω της λαϊκής πάλης να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο έτσι ώστε να επιτευχθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση… Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, όμως είναι ο μοναδικός για να επιτευχθεί το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης» τόνισε ο Τσίπρας.

Πάγκαλος: Το guardian δημοσίευσε το άρθρο του Τσίπρα για να του κάνει πλάκα


Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του κ. Τσίπρα στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  γράφοντας:

Ο κ. Πάγκαλος έγραψε χαρακτηριστικά «Το guardian αν δημοσιεύει άρθρο του κ. Τσίπρα με αυτό το περιεχόμενο είναι για να του κάνουν πλάκα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης