Μ. Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ελεγκτέο για την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

Μ. Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ελεγκτέο για την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

«Ενδεχομένως στο τέλος του 2013 να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια...»

«Μπλακ άουτ» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Παρασκευή
Μ. Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ελεγκτέο για την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ
«Ενδεχομένως στο τέλος του 2013 να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια...», δήλωσε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας και το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης, ερωτηθείς για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε: "Σε αυτό το οποίο είναι ελεγκτέο το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχει να μας δώσει ένα συγκεκριμένο απτό αποτέλεσμα από την συγκεκριμένη διερεύνηση της συγκεκριμένης λίστας αλλά και ταυτόχρονα δεν έχει και να μας πει ότι διερευνήθηκε αυτή η λίστα.

Δηλαδή, εντάξει, δεν ανέκτησαν χρήματα από τον φορολογικό έλεγχο, δεν ανέκτησαν χρήματα από την διασταύρωση αυτής της λίστας, δεν βρήκαν εκεί φοροφυγάδες, δεν το έκαναν όλο αυτό, τουλάχιστον τον έλεγχο τον κάνανε, μπορούν να μας βεβαιώσουν γι' αυτό; Και η αλήθεια είναι ότι ούτε γι' αυτό ή μάλλον μας βεβαιώνουν για το ακριβώς το αντίθετο.

Κλείσιμο
Επομένως προφανώς εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Δεν μπαίνω τώρα στο θέμα της νομικής διαχείρισης, αν ήταν παράνομα τα στοιχεία, αν μπορούσαν να αξιοποιηθούν, σε ποιο βαθμό μπορούσαν να αξιοποιηθούν, με ποιόν τρόπο, αυτό είναι ένα κομμάτι που ενδιαφέρει αυτόν που πρόκειται να χειριστεί το ζήτημα, αλλά η ουσία είναι και νομίζω ότι αυτό σιγά - σιγά εμπεδώνεται μέσα από όλη την έρευνα που γίνεται, ότι δεν υπήρξε ουσιαστική αξιοποίηση αυτής της λίστας και η λίστα παραπετάχτηκε κάπου, δόθηκε κάπου με ασαφείς εντολές, είτε δεν δόθηκε, είτε δόθηκε μερικώς, εν πάση περιπτώση προφανώς δεν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν σε σχέση με την συγκεκριμένη κατάσταση και δεν έχουν αξιοποιηθεί με τον τρόπο που έπρεπε τα στοιχεία. Και με αυτή την έννοια το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά ελεγκτέο".

Αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι: "Εκτιμήσεις για το τί σηκώνει ή δεν σηκώνει η κοινωνία μπορούμε να κάνουμε όλοι, για εκείνο όμως που δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις και δεν μπορούμε να έχουμε διαφοροποίηση είναι ως προς το ότι δεν μπορούμε να πορευόμαστε με ελλείμματα. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στο κομμάτι της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και πρέπει επίσης να πούμε, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν ακούγεται συχνά και δεν ακούγεται αρκετά, ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές επιτυχίες στο κομμάτι των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης