Νεκρός στην Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου

Νεκρός στην Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου

Ο ιδιοκτήτης της Drumillan εισέπραττε χρήματα από το Λιβανέζο Φουάντ αλ Ζαγιάντ και τα μετέφερε στον Άκη Τσοχατζόπουλο - Επρόκειτο για αντισταθμιστικά από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1 - Αδιευκρίνιστο αν ο Καμπούρογλου δολοφονήθηκε 

Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Υεμένη
Νεκρός στην Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου
Νεκρός βρέθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan Βλάσσιος Καμπούρογλου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο protothema.gr ότι οι αρχές της Ινδονησίας ενημέρωσαν την ελληνική πρεσβεία ότι ο Βλάσσης Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός Τζακάρτα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο θάνατος του Καμπούρογλου επήλθε από φυσικά αίτια ή πρόκειται περί δολοφονίας. 

Η Drumillan του Βλάσσιου Καμπούρογλου είχε εμπλοκή στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1. Αναλαμβάνοντας την παράδοση των αντιαεροπορικών στον ελληνικό στρατό, οι Ρώσοι κατασκευαστές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν ποσό περίπου 20 εκατ.ευρώ στην ελληνική πλευρά μέσω της διαδικασίας των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ).
 
Τα χρήματα αυτά ωστόσο χάθηκαν και εικάζεται ότι διοχετεύθηκαν προς τον πρώην υπουργό Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο. Η Drumillan του Καμπούρογλου συνδεόταν με τις εταιρείες του Λιβανέζου Φουάντ αλ Ζαγιάντ. Οι μεταφορές των χρημάτων που προορίζονταν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα από τα ΑΩ γίνονταν από τις εταιρείες του Λιβανέζου Φουάντ αλ Ζαγιάντ προς την εταιρεία Drumillan του Καμπούρογλου ο οποίος φαινόταν να διαμεσολαβεί στην υπόθεση των αντισταθμιστικών των TOR M1.
Κλείσιμο
 
Ο Καμπούρογλου εμφανιζόταν να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χωρίς να είναι γνωστές οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, οι ελληνικές αρχές γνώριζαν ότι ο Καμπούρογλου διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελβετία.
 
Η υπόθεση των ΑΩ των TOR M1 θυμίζει κινηματογραφική κατασκοπευτική ταινία, με παρασκήνιο και δολοπλοκίες ενώ στις άνομες συνδιαλλαγές μέσω των οποίων «εξαφανίστηκαν» τα 20 εκατ.ευρώ των αντισταθμιστικών που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα περιλαμβάνεται και η δολοφονία δύο Ρώσων.
 
Πρόκειται για τον Ιγκόρ Κλίμοφ και ένα συνεργάτη του οι οποίοι δολοφονήθηκαν στην Μόσχα μετά την σύλληψη ενός άλλου Ρώσου (Βορόμπιεφ), ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για απιστία προς την ρωσική εταιρεία που κατασκεύαζε τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης