«Ξεσκονίζει» το ΣΔΟΕ τη λίστα Λαγκάρντ

«Ξεσκονίζει» το ΣΔΟΕ τη λίστα Λαγκάρντ

Θα ελεγχθούν και οι 1991 που είχαν καταθέσεις στην HSBC Γενεύης - τηλεφώνημα του οικονομικού εισαγγελέα στο Βενιζέλο - Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, γιατί η επίμαχη λίστα έμεινε «θαμμένη» επί δυο χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα»...

«Ξεσκονίζει» το ΣΔΟΕ τη λίστα Λαγκάρντ
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που περιλαμβάνει τα ονόματα 1991 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία, μετά την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προς το ΣΔΟΕ να ελέγξει όλα τα πρόσωπα που εμπεριέχονται σε αυτήν και να σχηματίσει δικογραφίες, εφόσον διαπιστωθεί φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά..

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας θεωρεί απόλυτα αξιοποίηση και νόμιμη την λίστα, καθώς αυτή έφτασε στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωσταντίνου, μέσω της διπλωματικής οδού και συγκεκριμένα από την τότε Γαλλίδα ομόλογο του, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. 
Κλείσιμο

Ο κ. Πεπόνης διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί η επίμαχη λίστα έμεινε «θαμμένη» επί δυο χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα». Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας υπάρχει η δυνατότητα να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στις ….διαδρομές της λίστας. 

Η εισαγγελική έρευνα, πάντως, είναι ακόμη σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέτης. 

Την ίδια ώρα, ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στέλιος Στασινόπουλος ζητά από το Σώμα να διερευνήσει άμεσα την άλλη λίστα, αυτή που περιλαμβάνει τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, ο κ. Στασινόπουλος διαβίβασε σήμερα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, κ. Νίκο Παντελή, την αναφορά του για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ, όσον αφορά στα 36 πολιτικά πρόσωπα. 

Η αναφορά έχει την ένδειξη "άκρως απόρρητο", προφανώς, λόγω της τραγικής είδησης της αυτοκτονίας του Λεωνίδα Τζανή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει ήδη δύο φορές εγγράφως από το ΣΔΟΕ να διερευνήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα τη λίστα των 36 πολιτικών προσώπων,

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης