Επίθεση Τσίπρα - Παπαρήγα στην κυβέρνηση

Επίθεση Τσίπρα - Παπαρήγα στην κυβέρνηση

ΚΚΕ: "Γυρίζουμε στη δεκαετία του '50" - ΣΥΡΙΖΑ: "Τα νέα μέτρα θα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας"...

To ΜΙΝΙ του βουνού και της παραλίας!
Επίθεση Τσίπρα - Παπαρήγα στην κυβέρνηση
Επίθεση στην κυβέρνηση και στα νέα μέτρα εξαπέλυσαν τόσο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια συνάντησης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, αφού χαρακτήρισε ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου και διατύπωσε τις ακόλουθες προτάσεις: τη δημιουργία μίας δημόσιας τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ επιχειρήσεων, τη μεταφορά ομολόγων των κερδοφόρων ΔΕΚΟ προς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή ενός ποσοστού 1% επί του συνολικού τζίρου για την ενίσχυση των ταμείων.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρουσίασε, ακόμη, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα «σεισάχθεια» και την δυνατότητα οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα.

Την ίδια ώρα,  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε πως «επιμήκυνση, όταν όλες οι υπόλοιπες παράμετροι της ασκούμενης πολιτικής παραμένουν ίδιες, δεν μας οδηγεί πουθενά. Σημαίνει παράταση της ύφεσης, σημαίνει επιμήκυνση του τέλους μας».

Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως η οικονομική κρίση θα «πιάσει πάτο» και δεν έχει φθάσει ακόμα εκεί, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ευρωζώνη, ενώ ακόμα και αν έλθει κάποια ανάκαμψη, ο λαός θα ζήσει σε συνθήκες της δεκαετίας του '50 και του '60,  καλώντας τον λαό να περάσει στην αντεπίθεση, υποδεχόμενος κατ' αρχήν τα νέα μέτρα με γενική απεργία.
Κλείσιμο

Αναφερόμενη στη ΔΗΜΑΡ είπε, ότι ανεξάρτητα από πρόσωπα, η στάση της σηματοδοτεί τον ξεπεσμό «κάθε κυβερνώσας αριστεράς» και τόνισε ότι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα είτε «χθεσινό», είτε μελλοντικό, δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή θέσης του ΚΚΕ στο θέμα αυτό.

Η κ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως επιλογή τη δραχμή και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης, αυτό θα είναι αποτέλεσμα εξελίξεων στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Επίσης, ερωτηθείσα για την εξεταστική επιτροπή για το πρώτο μνημόνιο που αποτελεί αίτημα ορισμένων πολιτικών δυνάμεων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αποτελεί αποπροσανατολισμό η ποινικοποίηση μιας μορφής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν υπάρχει θέμα προσωπικού πλουτισμού κλπ, με CDS πχ, τότε να δικασθούν, να φυλακισθούν και σε αυτό να συνδράμουμε».


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης