Γ. Αρσένης: «Δε γνωρίζω αν ήταν ενήμερη η κυβέρνηση»

Γ. Αρσένης: «Δε γνωρίζω αν ήταν ενήμερη η κυβέρνηση»

Στη γραμμή της Λούκας Κατσέλη «δεν ξέρω, δεν είδα δεν απαντώ» κινήθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ...

Γ. Αρσένης: «Δε γνωρίζω αν ήταν ενήμερη η κυβέρνηση»
Στη γραμμή της Λούκας Κατσέλη «δεν ξέρω, δεν είδα δεν απαντώ» κινήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στους οικονομικούς εισαγγελείς, κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Παναγιώτη Μουζακίτη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος κλήθηκε ενώπιον των εισαγγελέων στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνοι διεξάγουν με αφορμή της δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι «το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας ήταν καταδικασμένο να αποτύχει».

Ο κ. Αρσενης, που κατέθετε για μία περίπου ώρα, σε δήλωσή του μετά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο ανέφερε πως πράγματι ο κ., Ρουμελιώτης του είχε μεταφέρει τους προβληματισμούς του για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας αλλά και το κλίμα που επικρατούσε στο ΔΝΤ.
Κλείσιμο

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος γνώριζε για το εάν η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για αυτούς τους προβληματισμούς, ο κ. Αρσένης απάντησε πως σε θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις του κ. Ρουμελιώτη με την κυβέρνηση δε μπορούσε να παρέμβει. Πλην, όμως, όταν ζητούσαν την άποψή του εκείνος την κατέθετε. 

Ακόμη, ο πρώην υπουργός, άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές που ακολουθούνται για την αντιμετώπιση τις κρίσης, επισημαίνοντας ότι αυτές «στερούν τις ελπίδες και τα οράματα και παράγουν απελπισία και οργή», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει διαπραγματευτικά χαρτιά απέναντι την Ευρώπη», ζητώντας παράλληλα, ανασυγκρότηση και συνοχή της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Αύριο, Τετάρτη,  τη σκυτάλη των καταθέσεων αναμένεται να πάρει η κ. Βάσω Παπανδρέου, ενώ θα ακολουθήσουν και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κ. Πέτρος Χριστοδούλου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης