Στρατούλης: «Για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα»

Στρατούλης: «Για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα»

Η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετή για να δυναμιτίσει το κλίμα

Νέο απολυμαντικό «σκοτώνει» τους ιούς
Στρατούλης: «Για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα»
Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Η φράση «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα» του κ. Στρατούλη ήταν αρκετή για να δυναμιτίσει το κλίμα.
Κλείσιμο

«Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση: 

«Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγο αργότερα ήρθε και η αντίδραση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται «είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ. Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της δραχμής»

Την σκυτάλη πήρε το ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αναφέρει πως «αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν». 

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «η λύση για το λαό είναι μία, να πει όχι στις θυσίες για τη σωτηρία των καπιταλιστικών κερδών, να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων».

Τέλος η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε ως άθλιο τηλεοπτικό σόου τη διαμάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας ανάξιοι και ανεύθυνοι άνθρωποι. 

«Συμπολίτευση και αντιπολίτευση να αφήσουν το σήριαλ των στημένων διενέξεων και να ενδιαφερθούν επιτέλους για το μέλλον του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή υπογράμμισε ότι οι νέες περικοπές οδηγούν με βεβαιότητα στην ύφεση και την υποβάθμιση της χώρας ενώ υποστήριξε ότι μόνο με μέτρα ανάπτυξης και τόνωσης της εθνικής μας παραγωγής μπορεί να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης