Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Και επίθεση κατά τραπεζιτών από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Κρεσέντο στο Χ.Α. από τράπεζες και …Η.Π.Α.
Κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι έχει καταστεί ανενεργός και έχει απορριφθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σημείωσε ακόμη ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να επαναλειτουργήσουν. «Ο,τι και να ζούμε [...] δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν θα ανοίξουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «πνευματική αυτοκτονία του τόπου».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ διαδικασίες εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου», κατά την παρέμβασή του στην πανελλαδική συζήτηση - διαβούλευση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την Αγροτική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «καταστρατηγούνται στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» και εξήγησε πως «το αν το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας θα είναι μοχλός ανάπτυξης, μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση ή θα είναι μια μαύρη τρύπα, όπου ο δημόσιος πλούτος θα πηγαίνει βορά στις ανάγκες των τραπεζιτών και το κόστος θα πηγαίνει στις πλάτες του ελληνικού λαού, είναι πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα».

Χαρακτήρισε τις εξελίξεις γύρω από την ΑΤΕ ως «μεγάλο σκάνδαλο» και σημείωσε πως «αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, είναι μια ομάδα φτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζές τους με ζεστό δημόσιο χρήμα, προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες».

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «η αγροτική οικονομία μπορεί να γίνει ένας πυλώνας ανάπτυξης» και επισήμανε ότι «θα σταθούμε εμπόδιο στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας με όση δύναμη έχουμε εντός και εκτός Βουλής και κυρίως θα σταθούμε εμπόδιο στην εκποίηση κερδοφόρων συνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η Δωδώνη, όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα αυτοί οι αγώνες θα είναι νικηφόροι».

«Η κυβέρνηση απομακρύνει την χώρα από την ευρωζώνη»
 
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την Τρίτη σκληρή ανακοίνωση για την κυβερνητική πολιτική και τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να κρυφτούν ο ένας πίσω από τον άλλο  και όλοι μαζί προσπαθούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό. Έχουν ήδη συμφωνήσει στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας των ¤15 δις και απλώς σκηνοθετούν την παρουσίασή τους». 

Να σημειωθεί ότι και από την νέα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η βασική αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει στο να αποδείξει ότι η μνημονιακή πολιτική λιτότητας οδηγεί στην δραχμή.

Κλείσιμο

Ειδικότερα, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Οι εκβιασμοί προς τον ελληνικό λαό για τη λήψη κάθε φορά πρόσθετων μέτρων λιτότητας, με πρόσχημα τη «σωτηρία» της χώρας, στην πραγματικότητα τη βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στην ύφεση και τη φτώχεια, απομακρύνοντας τη από την ευρωζώνη».

Τέλος επισημαίνουν πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μέρους του και απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, για δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης