Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Το νομοσχέδιο επιχειρεί να διορθώσει «δυσλειτουργίες» που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου «στο σκέλος κυρίως της διοίκησης των ιδρυμάτων».

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία!
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιφέρονται αλλαγές στο προηγούμενο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου (Ν.4009/2011) για την ανώτατη εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο εισάγεται την Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Oπως αναφέρεται το νομοσχέδιο επιχειρεί να διορθώσει «δυσλειτουργίες» που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου «στο σκέλος κυρίως της διοίκησης των ιδρυμάτων». Οι παρεμβάσεις έχουν κυρίως δύο χαρακτηριστικά:

•    Προβλέπουν την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος για την σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου
Κλείσιμο

•    Περιλαμβάνουν ορισμένες αλλαγές σε σημεία τα οποία «αποδείχθηκε, κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές (πολιτικά κόμματα, Σύνοδος Πρυτάνεων, Σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κ.λπ.) ότι χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν ανατρέπουν τη βασική φιλοσοφία του Ν.4009/2011, αλλά δημιουργούν βασιμότερες προϋποθέσεις για την καλύτερη, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του».

Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για πρυτανικές θέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης