Ν. Νικολόπουλος: «Δεν παραιτήθηκα για να φύγω αλλά για να μείνω»

Ν. Νικολόπουλος: «Δεν παραιτήθηκα για να φύγω αλλά για να μείνω»

Την πρώτη του δημόσια ομιλία απέναντι σε ψηφοφόρους και συνεργάτες έδωσε χθες το απόγευμα στην Πάτρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος

Ν. Νικολόπουλος: «Δεν παραιτήθηκα για να φύγω αλλά για να μείνω»
Την πρώτη του δημόσια ομιλία απέναντι σε ψηφοφόρους και συνεργάτες έδωσε χθες το απόγευμα στην Πάτρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος.

Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας δικαιολόγησε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του στο κυβερνητικό σχήμα και να προκαλέσει τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας πως ό,τι έκανε το έκανε γιατί δεν ήθελε να κοροιδέψει τους ψηφοφόρους του και το λαό που τον εμπιστεύτηκε.

«Έχει δικαίωμα ένας πολιτικός, άλλα να λέει προεκλογικά και άλλα να λέει όταν καθίσει στην «πολυπόθητη» βαθουλωτή υπουργική καρέκλα; Είναι ένα ερώτημα που αγγίζει πολλούς από εμάς και σε όλα τα κόμματα; Αλήθεια πιστεύετε ότι έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος να με αποκαλεί «ρίψασπη»; Η «ασπίδα» μου, ποιον έπρεπε να υπερασπιστεί στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας; Εάν όχι τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αδυνάτους, τους ανάπηρους, τους φτωχούς, τους πολύτεκνους; Ποιους  κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ; Μήπως την Τρόικα και τους δανειστές; Τότε γιατί και εσείς, όπως και εμείς, μιλούσατε προεκλογικά για «καμία περαιτέρω μείωση»;

Κλείσιμο
Ο κ. Νικολόπουλος απευθύνθηκε στο κοινό του επισημαίνοντας πως παραιτήθηκε για λόγους αρχής, ενώ πρόσθεσε πως η απόφασή του αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη.

«Παραιτήθηκα, μετά από μεγάλη περίσκεψη και προβληματισμό, αλλά και με πόνο καρδιάς. Όχι για την καρέκλα που εγώ θα χάσω! Αλλά γιατί γνώριζα πως ο απόηχος αυτής της παραίτησης θα δημιουργούσε, έστω και παροδικά, ριγμούς στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Και αυτό δεν το ήθελα, και δεν το θέλω, με τίποτα! Από την άλλη όμως, μου ήταν αδύνατο να σιωπήσω. Να αποτελώ έναν από τους απλούς παραλήπτες του «βουλωμένου γράμματος» της τρόικας, ενώ φλέγοντα ζητήματα τρέχουν, χωρίς να διαφαίνεται κανενός είδους επαναδιαπραγμάτευση, όπως ξεκάθαρα, μετά από μένα, επανέλαβε ο κ. Στουρνάρας. Και η άποψή μου, απαράλλαχτη μέχρι τώρα, είναι πως τα εργασιακά ζητήματα, δεν μπορούν να περιμένουν. Έπρεπε να τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων από την πρώτη στιγμή. Διαφορετικά, λίγο αργότερα η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει ο «επιτάφιος θρήνος», ενώ σε άλλα δεν θα έχουν κανένα νόημα ή θα είναι πολύ δύσκολο να αναστραφούν, τα οδυνηρά αποτελέσματα τους όπως για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα κ.α. Κατά συνέπεια, επιμένω ότι αν δεν θέσουμε τώρα ορισμένα ζέοντα ζητήματα στο τραπέζι, ώστε να βρεθεί μια λύση, ο κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε νέες περικοπές και σε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα, ήταν και είναι κάτι παραπάνω από ορατός»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης