Ο Γιώργος επέστρεψε στα... καθήκοντά του

Ο Γιώργος επέστρεψε στα... καθήκοντά του

Με ηγέτες από σοσιαλιστικά κόμματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συναντάται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Γ.Παπανδρέου κάνοντας «πρόβα» για το συνέδριο που κάνουν τέλη Αυγούστου στη Νότια Αφρική

«Μπλόκο» στον Τούρκο που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια
Ο Γιώργος επέστρεψε στα... καθήκοντά του
Επιστροφή στα διεθνή του καθήκοντα για τον Γιώργο Παπανδρέου που προεδρεύει σήμερα σε συνάντηση ηγετών Σοσιαλιστικών Κομμάτων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη ενόψει του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο θα γίνει στα τέλη Αυγούστου, στη Νότια Αφρική.
.
Ο πρώην πρωθυπουργός, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υποδέχθηκε στην Θεσσαλονίκη τους βαλκάνιους πολιτικούς με αντικείμενο της συνάντησης θέματα της επικαιρότητας, όπως οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, στις χώρες των Βαλκανίων, η πορεία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην ευρύτερη περιοχή.
 
Μαυρισμένος, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα ton sur ton σακάκι ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε ανάμεσα σε σοσιαλιστές πολιτικούς, άγνωστους ακόμη και στους μυημένους, ο κ. Παπανδρέου προήδρευσε της συνάντησης που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία των πολιτικών θέσεων που θα τεθούν προς έγκριση στην συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου στη Νότια Αφρική.
Η συνάντηση πάντως δεν έχει την αίγλη άλλων εποχών καθώς δεν πραγματοποιήθηκε σε καποια πολυτελή αίθουσα ξενοδοχείου, ούτε φυσικά συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας καθώς απουσιάζουν τα "μεγάλα" ονόματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Κλείσιμο
 
Στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων βρέθηκαν, ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπόρις Τάντιτς, ο πρώην πρόεδρος του Μαυροβουνίου και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, η αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το Κόμμα SDSM της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βουλγαρίας, Γκιόργκι Αναστάσοβ, ο αντιπρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γκιόργκι Πιρίνσκι, η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βουλγαρίας, Κορίνα Κρετού και ο Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λούις Αγιάλα.
 
Επόμενος σταθμός για τον πρώην πρωθυπουργό η Σάμος, εκεί όπου το σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί υπό καθεστώς λιτότητας το "Συμπόσιο της Σύμης". Ως γνωστόν οι φετινοί προσκεκλημένοι του Γιώργου Παπανδρέου έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν από την τσέπη τους τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία τους λόγων έλλειψης χρημάτων και χορηγών.

Παπανδρέου: Μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ που καθυστέρησε να αντιμεωπίσει την κρίση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από τις αγορές, και έχει μεγάλη ευθύνη γι αυτό, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μίλησε στη συνάντηση ηγετών σοσιαλιστικών κομμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έγινε στο ξενοδοχείο Daios της Θεσσαλονίκης.
 
Ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση στη Ελλάδα και στις προσπάθειες της κυβέρνησης του για να την αντιμετωπίσει. Έκανε μνεία στο χρέος που κληρονόμησε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε κάτω από μεγάλη πίεση, γιατί έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας, ενώ σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι και σήμερα το μεγαλύτερο ζήτημα για την Ελλάδα. Μίλησε, ακόμα, για το κλίμα αβεβαιότητας, για το οποίο είπε ότι είναι πιο επικίνδυνο από τη λιτότητα, επειδή οι άνθρωποι δεν καταναλώνουν, οι τράπεζες δεν δανείζουν και δεν γίνονται επενδύσεις, ούτε από Έλληνες ούτε από ξένους.
 
Εκτός από την Ελλάδα και στην Ισπανία και στην Ιταλία πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε ο κ. Παπανδρέου και παρατήρησε πως η Ελλάδα έχει πρόβλημα, όμως δεν είναι αυτή το πρόβλημα, αλλά το αν θα έχουμε μια ισχυρή πολιτικά και οικονομικά Ευρωπαϊκή Ένωση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης