Καράκωστας: Είμαι έτοιμος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Καράκωστας: Είμαι έτοιμος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Σκληραίνει η «κόντρα» ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΝΔ με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Καρακώστα στην θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού

Καράκωστας: Είμαι έτοιμος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη
Σκληραίνει η «κόντρα» ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΝΔ με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Καρακώστα στην θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον κ. Καρακώστα ότι σχετιζόταν με τις «μίζες της Siemens»
(διαβάστε περισσότερα εδώ)
και με σημερινή τους ανακοίνωση ζητούν την παραίτηση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού.
Κλείσιμο

Ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού απάντησε στις κατηγορίες με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τετάρτης στην οποία εκφράζει τη «βαθύτατη λύπη» του για την επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Καράκωστας ξεκαθαρίζει επίσης ότι η συνεργασία του με την Siemens έληξε μετά την ανάληψη της διεύθυνσής της στην Ελλάδα από τον κ. Χριστοφοράκο, ενώ εκφράζει επίσης την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία, όπως αναφέρει, επιφυλάσσεται να προσφύγει «για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής» το

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χρήστος Ζώης, εξέδωσε ανακοίνωσή με την οποία επιμένει στις αναφορές περί συνεργασίας του κ. Καράκωστα με τη Siemens.

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων:


«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών επιβεβαίωσε με την ατυχή διάψευση του ότι υπήρξε συνεργασία Καράκωστα-Siemens.

Πως εξάλλου θα μπορούσε να διαψευσθεί η ίδια η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου του κ. Καράκωστα απ’ όπου προκύπτει καθαρά ότι υπήρξε νομικός σύμβουλος των εταιρειών Siemens Hellas και THYSSEN από το 1990 έως το 2011;

Αναμένοντας με ενδιαφέρον απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος ερωτούμε περαιτέρω:

Ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens επί Ηλία Γεωργίου, γενικού διευθυντή της Siemens και πρωταγωνιστή των σκανδάλων; Σε βάρος του Ηλία Γεωργίου είχαν εκδοθεί αλλεπάλληλα εντάλματα σύλληψης και τελικά προφυλακίστηκε για τα περίφημα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Ο κ. Καράκωστας το 1993 έλαβε οδηγία από τον Ηλία Γεωργίου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την πώληση του ΟΤΕ υπέρ της Siemens;

Εξήγηση των ανωτέρω:

Το 2009 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας, προφανώς κατόπιν εντολής του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε την παραίτηση της κ. Σιούτη για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης. Μετά από όσα προκύπτουν για τον κ. Καράκωστα δεν τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης; Τι πιστεύει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς;

Παράλληλα παρατηρούμε την ύπαρξη εκπληκτικών συμπτώσεων: Δυο πρωθυπουργοί επιλέγουν ως νομικούς συμβούλους διακεκριμένους νομικούς με κοινό παρονομαστή την παροχή υπηρεσιών τους στην Siemens, εταιρεία που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο και υπήρξε πρωταγωνιστής των σκανδάλων και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Κατόπιν τούτων:

1.    Αυτονόητο είναι ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά τον κ. Καράκωστα.

2.    Οφείλει ο κ. πρωθυπουργός να μην κρύβεται πίσω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και να τοποθετηθεί επί των «πολλών συμπτώσεων».

3.    Άμεσα με νόμο στη Βουλή να καταργήσει το άρθρο 324 του νόμου 4077/2012 με τον οποίο από κοινού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής, χάρισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Siemens».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης