Με μπλακ αουτ απειλεί ο Φωτόπουλος

Με μπλακ αουτ απειλεί ο Φωτόπουλος

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα  στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ-  Η ΓΕΝΟΠ απειλεί με απεργίες μέσα στο καλοκαίρι με  κίνδυνο να αφήσει τους καταναλωτές χωρίς ρεύμα

Με μπλακ αουτ απειλεί ο Φωτόπουλος
Με απειλές να αφήσει εν μέσω καύσωνα χωρίς ρεύμα τα ελληνικά νοικοκυριά  επανέρχεται στην κόντρα της με την κυβέρνηση  η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ όσον αφορά την πρόθεση της πρώτης να ιδιωτικοποιήσει μονάδες της εταιρίας . Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι  αυτές τις ημέρες η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια έχει ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα να λειτουργούν στο φουλ όλες οι μονάδες της ΔΕΗ  αλλά και των ιδιωτών. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν αν βγουν εκτός μερικές μονάδες παραγωγής λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων τότε δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος .

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  με ανακοίνωση της τονίζει ότι  « όπως έκανε πάντα θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια των όσων οι νόμοι ορίζουν και το Σύνταγμα, ακόμα, προστατεύει το δικαίωμα στην απεργία».
Όμως αυτό ,όπως τονίζεται στην ανακοίνωση δεν πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες και τουλάχιστον  μέχρι την στιγμή που η κυβέρνηση θα  εκδηλώσει την πολιτική της για τον τομέα της Ενέργειας και τη ΔΕΗ ."Τότε θα παρθεί η όποια απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις".

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «Εάν η κυβέρνηση μας αποδείξει ότι ιδιωτικοποιούμενη η ΔΕΗ ή ξεπουλώντας διάφορα κομμάτια της (π.χ. μονάδες) αύριο το πρωί ο καταναλωτής θα έχει φθηνότερη κιλοβατώρα εμείς θα συμφωνήσουμε η ιδιωτικοποίηση να γίνει από σήμερα κιόλας".
Κλείσιμο
Επιπλέον κάνει ακόμη λόγο για «όργιο μαύρης προπαγάνδας,και  διαστρέβλωσης των θέσεων της συνομοσπονδίας  στη σχεδιαζόμενη εκποίηση της τελευταίας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης.


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης