Κεδίκογλου: Προσπάθεια να μην υπάρξει άλλη θυσία

Κεδίκογλου: Προσπάθεια να μην υπάρξει άλλη θυσία

Αποσυνδέει εμμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μισθολόγιο των ενστόλων από τα άλλα ειδικά μισθολόγια - Προαναγγέλει επιμήκυνση της αποπληρωμής των φόρων - Διερωτάται αν ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε να κάψει πάλι την Αθήνα!

Μπιρμπίλη: Θα καθυστερήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα καμένα
Κεδίκογλου: Προσπάθεια να μην υπάρξει άλλη θυσία
"Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια για να μην κάνουν άλλες θυσίες οι πολίτες", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα κληθεί να υλοποιήσει τα ειδικά μισθολόγια και να περικόψει κατά συνέπεια τους μισθούς των δικαστικών, των ενστόλων, των πανεπιστημιακών και των γιατρών.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Κεδίκογλου προσπάθησε να αποσυνδέσει τους ενστόλους από τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων. "Ειδικά για τους ένστολους αυτό που κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε λιγο ποδοσφαιρική ορολογία", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι κατά την άποψή του "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση". 

"Προτιμάμε να κινηθούμε πιο επιθετικά στις αποκρατικοποιήσεις και στις διαρθρωτικές αλλαγές", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου εξηγώντας ότι έτσι τα κυβερνητικά στελέχη θα επιχειρήσουν να βάλουν φρένο σε νέες μειώσεις μισθών.

Κλείσιμο
"Δεσμεύεστε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς;", ρώτησε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: "Μπορούμε να δεσμευθούμε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρξει άλλη θυσία".  
 
Ο κ. Κεδίκογλου προανήγγειλε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σύνταξη του νομοσχεδίου για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. "Θεωρείται σχεδόν έτοιμο", ήταν η χαρακτηριστική φράση του.
 
Αναφερόμενος στο υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι θα έχει αναπτυξιακή προοπτική, ενώ επισήμανε ότι "αναζητείται η καλύτερη δυνατή φόρμουλα" προκειμένου να επιτευχθεί η επιμήκυνση της αποπληρωμής των φόρων, κάνοντας λόγο για ανάσα σε εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. 

"Δεν μπορεί οι δόσεις σου να είναι μεγαλύτερες από το μηνιαίο εισόδημά σου", τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές και να δούμε και πως θα έρθουν σε μια ισορροπία τα δάνεια σε σχέση με την σημερινή αξία των σπιτιών. "Θα πρέπει να βρεθεί ένας εξορθολογισμός", ανέφερε επισημαίνοντας ότι "η εσωτερική υποτίμηση στο θέμα των ακινήτων έχει ήδη επέλθει".
 
Σκληρή ήταν η κριτική του κ. Κεδίκογλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
 
"Στο ναό της δημοκρατίας απειλές δεν έχω συνηθίσει να ακούω", είπε αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις τω στελεχών του Συνασπισμού ότι θα ελεγχθούν όσοι προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας.

"Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφερόμενος στην φράση του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα βρει τον Συνασπισμό απέναντί της μέσα και έξω από την Βουλή αναρωτήθηκε: "Δηλαδή τι απείλησε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάψει πάλι την Αθήνα;", επισημαίνοντας ότι "ο κρατισμός και ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα του σήμερα". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης