Ρένα Δούρου: «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου!»

Ρένα Δούρου: «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου!»

Τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πρώην υπουργό 

Έξαλλη δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έπειτα από δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με ένα μακροσκελές άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η βουλευτής εξαπολύει τα βέλη της σε όσα της καταλογίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», για τα περί συνεργασίας της με τον πρώην υπουργό, κατηγορώντας το φύλλο ότι είχε ως σκοπό του να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «γκεμπελικής έμπνευσης», δυσφημιστικά, υβριστικά, και κίτρινα με «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στη «λάσπη», που δέχτηκε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανέχονται την συκοφάντηση από τα ΜΜΕ « όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν». «Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

Με τον τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη», η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σημειώνει δε, ότι η υποψήφια βουλευτής με την Αριστερά, Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε "με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών".

Η κυρία Ρένα Δούρου από την πλευρά της, κλείνοντας το δριμύ κατηγορώ μέσω του καυστικού άρθρου της στην προσωπική της ιστοσελίδα, έστειλε το δικό της μήνυμα στην εφημερίδα σημειώνοντας: «Η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης»


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ρένας Δούρου:


Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο : ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου!

Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα στο καθημερινό της φύλλο συν μια ολόκληρη σελίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της για την «αποκάλυψη», η οποία όμως ούτε αποκαλυπτικό ούτε τεκμηριωμένο χαρακτήρα έχει: είναι απλά δυσφημιστική, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να πληγεί δηλαδή και μέσω εμού, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ' εξοχήν αντιπάλου της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ ήταν συνειδητή η επιλογή μου να μην παίξω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απάντησή μου, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να δώσω τις δέουσες απαντήσεις – πολλώ δε μάλλον που η εφημερίδα ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει την άποψή μου σε όσα ατεκμηρίωτα μου προσάπτει!

Επί της ουσίας λοιπόν.

1ον) Κατηγορούμαι ότι «απέκρυψα» από το βιογραφικό μου τη συνεργασία μου με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, προφανώς γιατί είχα κάτι να κρύψω, δηλαδή τη... συνεργασία μου με τον τότε υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο! Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η «αποκάλυψη» «δένει» με τα υπόλοιπα προεκλογικά επιχειρήματα της Ν.Δ. σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήθεν συνεργάζεται με το... βαθύ ΠΑΣΟΚ, κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ βασική αρχή το να μην συγχέουμε την κομματική προπαγάνδα με τη δημοσιογραφία. Για τον απλούστατο λόγο ότι α) σε ένα βιογραφικό 50 λέξεων, είναι φυσικό να κάνει κανείς επιλογές και προτίμησα, λόγω της υποψηφιότητάς μου, να δώσω έμφαση στις πολιτικές, κινηματικές μου δράσεις και όχι στις επαγγελματικές. Έτσι, με την ίδια λογική «απέκρυψα» το γεγονός ότι συνεργάστηκα με διαφημιστικές εταιρίες, από τις πιο σημαντικές του χώρου, «απέκρυψα» τα βραβεία, τις υποτροφίες ή το μεταπτυχιακό μου στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου κι Ιδεολογίας. β) Αν πράγματι ήθελα να αποκρύψω τη συμμετοχή μου στο ΙΑΑ, δεν θα είχα ανεβάσει δύο (2) φωτογραφίες από συνεδρίασή του, με δική μου συμμετοχή, στην ιστοσελίδα μου, με δημόσια πρόσβαση για όλους, από όπου τις αλίευσε η εφημερίδα για να στηρίξει το δήθεν αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ.

2ον) Το γεγονός ότι μετείχα ως πολιτική αναλύτρια, και μάλιστα με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών, στο ΙΑΑ, που είναι ένα ερευνητικό, επιστημονικό Ινστιτούτο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, συνιστά μια μένα τιμή, καθώς σε αυτό μετείχαν πανεπιστημιακοί, καταξιωμένοι επιστήμονες, όλων των πεποιθήσεων, καθηγητές και διπλωμάτες, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση όχι μόνο του υπουργείου αλλά όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και ας μη θεωρηθεί ότι η συμμετοχή (και οι εργασίες) συνεπαγόταν, όπως άφηναν να εννοηθούν το δημοσιεύματα, υψηλές αμοιβές... Αντιθέτως... Η πληρωμή γινόταν με «μπλοκάκι» (έλαβα μάλιστα και περαίωση για αυτό), σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, και πρέπει να παρατηρήσει κανείς εδώ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επέβαλλε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο...

«Αλίμονο αν αντιμετωπίζουμε τα αυτοδύναμα επιστημονικά ινστιτούτα των ελληνικών υπουργείων ως κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού! Δηλαδή να υποθέσω ότι επί ΝΔ όσοι υπηρέτησαν στο εν λόγω ινστιτούτο ήταν κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού; Μόνο πανικόβλητος νους μπορεί να εφεύρει τέτοιες σχέσεις. Πρόκειται για φθηνές πρακτικές με φθηνά αποτελέσματα που φθηναίνουν τον πολιτικό διάλογο», σημείωνα στη συνέντευξη που έδωσα στην εφημερίδα CityPress, στις 13 Ιουνίου 2012.

3ον) Η εφημερίδα συνέχισε τις «αποκαλύψεις», φέρνοντας στη δημοσιότητα συμμετοχή μου το 2003 σε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση συνεδρίου, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Λιάνη, με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός». Στην ίδια επιτροπή, μετείχε και η κόρη του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, Αρετή! Άρα; Βλ. επανάληψη του επιχειρήματος της 1ης παρατήρησης... Στο σημείο αυτό, αν δεν σπιλωνόταν η υπόληψή μου, το θέμα θα ήταν απλά γελοίο, καθώς η εφημερίδα εσκεμμένα παραλείπει να παραθέσει τα ονόματα (όπως αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ) και των άλλων κυριών που μετείχαν στην ίδια Επιτροπή, χωρίς, υποθέτω, να έχουν στενές σχέσεις με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Ενδεικτικά αναφέρω τις κυρίες: Ειρήνη Παππά, Βούλα Πατουλίδου, Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιάννα Δεσποτοπούλου, κ.α... Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται, νομίζω...

Εν κατακλείδι: πρόκειται για δημοσιεύματα δυσφημιστικά, κατασκευασμένα, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ελπιδοφόρο, αντιμνημονιακό μήνυμά του στην πολιτική σκηνή. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Δεν παύει όμως, τέτοιου είδους κίτρινα δημοσιεύματα να συνιστούν ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο, να υποβαθμίζουν τον δημοκρατικό διάλογο, να περιφρονούν τους στοιχειώδεις κανόνες του.

Στο σημείο αυτό τίθεται – και κατά τη γνώμη μου αυτό ίσως να είναι και το σημαντικότερο – ένα θέμα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και στο σεβασμό της από τα ΜΜΕ. Διότι είναι διαφορετική η άσκηση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, κριτικής σε ένα πολιτικό πρόσωπο και διαφορετικός ο ατεκμηρίωτος διασυρμός του, με τρόπο ώστε σήμερα, π.χ. να βρίθουν ένα σωρό ιστοσελίδες ακροδεξιού προσανατολισμού από την... αναπαραγωγή του υβριστικού, δυσφημιστικού, κίτρινου, ατεκμηρίωτου σε βάρος μου δημοσιεύματος της εφημερίδας. Σήμερα, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν με αδιαμεσολάβητο τρόπο, αναπαράγοντας σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς καμία αίσθηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας (π.χ. της ανάγκης διασταύρωσης), το όποιο δημοσίευμα θεωρηθεί ότι είναι α) αρκούντως προκλητικό β) τολμηρό γ) πικάντικο δ) όλα τα προηγούμενα μαζί, η όποια προσωπική (με την έννοια της υπονόμευσης) επίθεση, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στην περίπτωσή μου λοιπόν έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές το συκοφαντικό δημοσίευμα που με εμφανίζει μέρος του συστήματος, να σιτίζομαι στο περιβάλλον του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, να διαθέτω προβληματική επαγγελματική παρουσία (αλίμονο, πώς είναι δυνατόν να προσελήφθην στη βάση του... βιογραφικού μου;) και, να χρησιμοποιώ διγλωσσία, με τις πράξεις μου να αναιρούν το δημόσιο λόγο μου. Συνιστούν αυτά «κριτική»; Σπίλωση χαρακτήρα, ναι. Κατασυκοφάντηση πολιτικού αντιπάλου, σίγουρα. Καταβαράθρωση των δημοκρατικών αξιών, αναμφισβήτητα.

Και πέραν των ευθυνών εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα ΜΜΕ που καταφεύγουν, εν γνώσει των συνεπειών και της άκριτης αναπαραγωγής των ασύστολων ψευδών τους, σε τέτοιες μεθόδους, τίθεται και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών. Γιατί τελικά τι είδους ανθρώπους θέλουμε στα βουλευτικά έδρανα; Εκπροσώπους των κομματικών σωλήνων και των κομματικών μηχανισμών, που δεν έχουν βγει ούτε μία μέρα στην αγορά για μεροκάματο, που δεν έχουν καταθέσει ούτε μία φορά το βιογραφικό τους για πρόσληψη, που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει να στέκεσαι στην ουρά του Ταμείου Ανεργίας; «Ατσαλάκωτα» στελέχη σαν εκείνα που από το πρωί ως το βράδυ «παίζουν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι παραγωγικά / ενημερωτικά αλλά επιχειρώντας να διασπείρουν ψεύδη, να σπιλώσουν υπολήψεις, να αναπαραγάγουν ό,τι πιο βορβορώδες μπορούν να σκεφθούν σε βάρος εκείνων που θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους; Γιατί αυτός είναι και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική: όχι ως αντιπαράθεση επιχειρημάτων, κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων, αλλά ως ένα παιχνίδι όπου όλα τα κτυπήματα επιτρέπονται και κυρίως εκείνα κάτω από τη ζώνη. Τα βρώμικα και τα ύπουλα. Με μία προϋπόθεση βέβαια: ότι θα είναι αυτοί που θα τα εκτοξεύουν και ποτέ εκείνοι που θα τα δέχονται... Οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν λοιπόν «αθώοι του αίματος», επιτρέποντας ή ανεχόμενοι τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση εκ μέρους ΜΜΕ, όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν. Οι πολίτες έχουν έτσι και αυτοί τις ευθύνες τους σε αυτό το κύμα παραπληροφόρησης που με εμφανίζει πλέον να έχω πατέρα βιομήχανο ή μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή να είμαι τμήμα του συστήματος επειδή εργάστηκα στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων! Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις: οι «εγκέφαλοι» της δυσφημιστικής σε βάρος μου επίθεσης, ενήργησαν συνειδητά, καταπατώντας κάθε είδους δημοσιογραφική δεοντολογία, στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων. Η μέθοδος είναι παλιά, γκεμπελικής έμπνευσης και δοκιμασμένη. Έχω ωστόσο να τους στείλω ένα μήνυμα: η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, με τα μέσα που έχω επιλέξει, δηλαδή τον δημοκρατικό διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, για όσα πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν σήμερα, στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, στην πολιτική και την κοινωνία. Θα συνεχίσω να θίγω κατεστημένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα προκαλώ τη σπασπωδική, συκοφαντική αντίδρασή τους. Αν νομίζουν ότι θα σωπάσω, ματαιοπονούν!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Μανώλης Α. Δ..

  Η Ρένα Δούρου. και η Λιάνα Κανέλλη είναι δύο όμορφες ονειροπαρμένες προσκαλεσμένες σε μια αξέχαστη εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Αν δεν πληρώσετε το φαγοπότι, θα γίνει του Κασιδιάρη ο Χαλασμός. Ο Κύριος Αραβαντινός προβλέπει μεγάλο πανηγύρι στον Κορυδαλλό. Η αρχή του χαλασμού ξεκίνησε από εσάς. Ως και Πισίνα έφτιαξε ο άνθρωπος! Πρέπει να βάλλει και κάμερα για να δει όλος ο κόσμος που καταλήγουν οι ηθικοί αυτουργοί της σπίλωσης.

Παναγιωτης

 Ασχοληθηκε με την πολιτικη? Ετσι λενε τους κρατικοδιαιτους διορισμενους μεσακηδες? Αν τα πιο ικανα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινησαν την εργασιακη τους καριερα κρατικοδιαιτα, διορισμενα σε κρατικους οργανισμους, με τις γνωστες διαδικασιες διορισμων που παραγουν φερεφωνα και χειραγωγουμενες πολιτικες μαριονετες., να πανε απο κει που ηρθανε! Ειδαμε και παθαμε να ξεριζωσουμε τον κρατισμο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ακομα καλα κρατει, δε θα φορτωθουμε τωρα και τον κρατισμο του ΣΥΡΙΖΑ..ΟΥΣΤ απο δω περα, χαραμοφαηδες, εχετε ρημαξει τον τοπο και μιλατε απο πανω.Η Δουρου, και η καθε Δουρου, πρωτα να κολησει ενσημα πραγματικης εργασιας, οπως ολα τα παιδια του λαου, οχι σε κρατικους οργανισμους, διορισμενη απ΄το ιδιο κυκλωμα που μαστιζει δεκαετιες τον τοπο ..Καμμια ανοχη στους επαγγελματιες πολιτικους...εχουμε μπουχτισει απο την πολιτικη ελιτ, εχουμε καταντησει να βιωνουμε μεσαιωνικες ταξικες διακρισεις στη χωρα που θεωρητικα γεννησε τη δημοκρατια..

The grapher

 Ολοι εσείς που σχολιάζετε αρνητικά την επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου της επικοινωνίας που ασχολήθηκε με την πολιτική από την πλευρά της αριστεράς, φαντάζομαι πως έχετε πάρα μα παρα πολλά να πείτε περιπου για όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οσο και να τρολάρετε κύριοι της Δεξιάς δεν κρύβονται ούτε οι ευθύνες, ούτε η ανηθικότητα της παράταξης που υπηρετείτε. Καταστρέψατε τη χώρα (για άλλη μια φορά στην ιστορία της) και τώρα ρίχνετε λάσπη σε στελέχη της μόνης πολιτικής δύναμης που δείχνει να μπορεί να υπερασπισθεί την περηφάνια του λαού και του τόπου. Μακάρι να βγούν στη φορά όλα τα αρχεία του Ακη και να δούμε αν είναι η Δούρου η κάποιοι άλλοι και από άλλους χώρους που ειναι μπλεγμένοι. Τα κυκλώματα των εξοπλιστικών δαπανών με τις υπέρογκες μίζες και τις εθνικά επιζήμιες αποφάσεις δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, αλλά της Δεξιάς που υπηρετείτε. Αν πάλι αυτό που έκανε η Δημοκρατία το θεωρείτε "Δημοσιογραφία", τότε περαστικά σας. Η Δούρου βάλλεται με μανία γιατι είναι ένα από τα πιο ικανά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο απλό και ας μην τσιμπάμε

Τι μας λες τώρα...

Το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ιδρύθηκε το 1996 (ΠΔ 320/ΦΕΚ Α’ 217 / 1996), και άρχισε να λειτουργεί εντός του 1998. Διοικείται από επταμελές ΔΣ, το οποίο διορίζεται από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης. Η χρηματοδότησή του προέρχεται κυρίως από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενώ μέρος των λειτουργικών του εξόδων καλύπτεται από τις εκδόσεις και τη συμμετοχή του σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η παροχή, αποκλειστικά στον ΥΕΘΑ, απόψεων ή γνωμών σε θέματα αμυντικής πολιτικής και εξοπλισμών και ειδικότερα η επιστημονική υποβοήθηση και προβολή του έργου του επί θεμάτων εθνικής αμυντικής και στρατηγικής πολιτικής στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων και της γεωπολιτικής.

basilhs koylas

 Η ΚΥΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΜΠΕΡΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.ΑΝ ΘΕΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ Κ.ΔΟΥΡΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΟΤΑΝ

ieroslochos.blogspot.gr

 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ «Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό». ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ LIKE ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Η ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ; ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

 Οι προεκλογικές ανάγκες οδήγησαν σε ταχύρρυθμη τηλεοπτική εκπαίδευση «στελεχών». Το καταφύγιο της οθόνης με τις κραυγές, τη φλυαρία, τους θεατρινισμούς ως ανώτερο στάδιο τηλεοπτικού θεάματος αντικατέστησε τα ριάλιτι. Η αριστερά με παλιά και νέα πρόσωπα προσήλθε στον τηλεκαυγά με την αυτοπεποίθηση της «προσόδου θέσεως», της ταμπέλας. Δεν απέφυγε την ταχύτατη κατανάλωση του παρελθόντος πολιτικού κεφαλαίου. Η κυρία Δούρου, τηλεοπτική περσόνα του ΣΥΡΙΖΑ μας γνωστοποιεί από άλλους χώρους ότι είναι επιμελής αναγνώστρια βιβλίων πανεπιστημιακών της Άγκυρας. Από αυτά εμπλουτίζει τις γνώσεις της, ώστε ν’ αυξήσει την αποδοτικότητά της ως υπεύθυνη Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ. Από τις σελίδες της Αυγής στις 22 Απριλίου ανάμεσα σε πολλά, την γενοκτονική επίθεση του κεμαλισμού το 1919 ονομάζει «πόλεμο ανεξαρτησίας εναντίον του Ελληνικού κράτους», η κατάδοση του Οτζαλάν το 1999 θεωρεί ότι συνέτεινε στην εξέλιξη «προσέγγισης των δυο πλευρών». Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι υφιστάμενοι επιστημονικά και πολιτικά αναλαμβάνουν ρόλους μεταφραστών, δραγουμάνων. Εδώ όμως πρόκειται για αντιστροφή της ιστορίας, τέτοια που ο απανθρωπισμός , τα εγκλήματα δεν είναι απωθητικά. Ούτε είναι καταδικαστέα η συμμετοχή σε διεθνείς χαφιεδίστικες συμμορίες για την κατάδοση του ηγέτη του απελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων, Οτζαλάν. Ένας δημοκράτης θα παρουσίαζε το βιβλίο του Οτζαλάν, θα αναδείκνυε τις πολλές πολιτισμικές ψηφίδες της Μ. Ασίας. Οι αριστεροί έχουν οικουμενικές ιδέες ανθρωπισμού και διεθνισμού. Σ’ αυτήν την πλευρά, για την απελευθέρωση του έγκλειστου Προμηθέα στην Καλόλυμνο (Ιμραλί), πρωταγωνιστούν ο Νόαμ Τσόμσκυ, ο επίσκοπος Έντμοντ Τούτου, ο Ε. Γκαλεάνο, ο Ντάριο Φο. Πρωταγωνίστησε η μεγάλη κυρία της Ευρώπης Ντανιέλ Μιττεράν. Μαζί τους δεν θέλει να είναι, επέλεξε την άλλη πλευρά η κα. Δούρου. Αντί να αναλαμβάνει ρόλο πλασιέ και δικαίωσης εγκλημάτων, θα ‘πρεπε να είχε μάθει πολλά από την ιστορία, τους αγώνες για την ελευθερία, δημοκρατία του ελληνικού λαού. Ήδη, ο Άγγελος Ελεφάντης διαπίστωνε την άρνηση της αριστεράς να μάθει , να ενσωματώσει την ελληνική λαϊκή, δημοκρατική εμπειρία και προοδευτική παράδοση. Σε δορυφορικά κράτη, όπως η Ελλάδα η κύρια μορφή ιμπεριαλισμού είναι πολιτισμική. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η ιστορία αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα απ’ όσα όταν συγκροτούνταν τα έθνη - κράτη. Έτσι και η επίδειξη βάρους στην αναθεώρηση της ιστορίας. Γι αυτό το στόχο εργάζονται ένα κρατικό και παρακρατικό προσωπικό, ψευτοδιανοούμενοι, δημοσιογράφοι, φανεροί και κρυφοί πράκτορες. Η έρευνα θ’ αποκαλύψει τη σχέση κλεπτοκρατικών και μισελληνικών δομών. Και τα κόμματα της αριστεράς αποδεικνύονται πολύ ευάλωτα ή λειτουργικά αυτών των μηχανισμών. Ο κ. Κουβέλης δεν πιστεύω ότι χωρίς λόγο έκανε υπεύθυνη παιδείας του κόμματός του την κα. Ρεπούση, του φασιστικού βιβλίου του συνωστίζονταν στην Σμύρνη του κατά παραγγελίαν του Γιώργου Παπανδρέου. Φαίνεται όμως ότι κάθε κόμμα τις αριστεράς θέλει την Ρεπούση της. Ο κ. Τσίπρας στην Δούρου έδωσε τις εξωτερικές, με την ευρωπαϊκή ένωση ευθύνες. Αυτή θα έχει την ικανότητα διαχείρισης ιστορικών γεγονότων και τρέχουσας πολιτικής όπως αυτά ήταν και είναι χρήσιμα σε εξωελλαδικούς κύκλους. Μπορεί να συνεχίζει την εθνικόφρονα σχολή Πιπινέλη , Αβέρωφ. Καλό είναι να διαβάσει η κα. Δούρου και όλοι οι αριστεροί την ομιλία του προέδρου Γιάννη Πασαλίδη στο Ά Συνέδριο της ΕΔΑ . Έλεγε ότι «εν ονόματι αποκαταστάσεως στενών «συμμαχικών» δεσμών με την επιθετική τουρκική κλίκα» η κυβέρνηση αποποιούνταν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η εθνική στρατηγική προϋποθέτει αυτόγνωμα συστήματα και επεξεργασμένη σκέψη. Με τους απέναντι όλα θα κριθούν από το επίπεδο πολιτικής παιδείας, ικανότητας, αρχών δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Pan

  Μερα με τη μερα βλεπουμε οτι η σαπιλα ειναι απλωμενη σε ολο τον πολιτικο χωρο.Τα τεως πουλεν του πολιτικου κατεστημενου, με τις ευλογιες της οικονομικης αρχουσας ταξης περνουν απο τη ριζοσπαστικη αντιπολιτευση (my ass) στην κυβερνηση, και τουμπαλιν, ωστε να μη παρει χαμπαρι τιποτα ο κοσμακης που κοπανιεται στο Συνταγμα απ τα καθεστωτικα ΜΑΤ , λιμοκτονει και αυτοκτονει...Ποοιος θα μας σωσει απ΄τους αυτοκλητους σωτηρες μας, αυτους που δεν εχουν κολλησει ουτε ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ στη ζωη τους? Απο εκεινους που εχουν εξασφαλισει μεσω του κοινωνικου τους κυκλου μια θεσεη μες τη βουλη των βολεμενων?Ποτε θα ξυπνησουμε και θα καταλαβουμε οτι η πληγη της Ελλαδας ειναι η μονιμοτητα των βουλευτων, η επαγγελματικοποιηση της πολιτικης ζωης? Το πολθυ δυο τετραετιες και εξω..Μονο αυτο ειναι λυση..

Vortex

Οταν καποιοι σοφοι ανθρωποι το 1980 λεγανε:μην ψηφιζετε αυτους τους αληταραδες του Αντρεα γιατι θα καταστρεψουν την Ελλαδα εσεις τρεχατε και ψηφιζατε τον Αντρεα τον Τσοβολα τον Κουτσογιωργα και τον Τσοχατζοπουλο μονο και μονο γιατι σας δηλωναν "αριστεροι" κ σοσιαληστες...ΦΑΤΕ τα τωρα!!!!Οταν καποιοι αλλοι σας λεγανε το 2012:μην ψηφιζετε αληταραδες,ληστοσυμμοριτες,κουκουλοφορους και αφισοκολλητηρια γιατι η χωρα κινδυνευει να διαλυθει οικονομικα,εθνικα και κοινωνικα παλι εσεις το βιολι σας...Αλεξη Τσιπρα και Συριζα αντι Αντρεα Παπαντρεου και πασοκ του παλιου καιρου.Ετσι καταφερατε και κανατε το καθε τσοκαρο βουλετη επειδη σας ειπε πεντε εξι παραμυθια και επειδη σας εβρισε την τροικα και το μνημονιο,(οπως ακριβως εβριζε ο Αντρεας και η παρεα του την ΕΟΚ κ το ΝΑΤΟ το '80).Αποτελεσμα?Εσεις να παλευετε με τις πενταροδεκαρες και κατι μουσιτσες σαν την Δουρου να περνουν 10χιλιαρικα τον μηνα και να το παιζουν τρελα,συριζα και αλητεια

mirabilis liber

 Ερε τι θα γινει αμα μιλησει ο Ακης κ.Δουρου...Αμα ανοιξει το στοματακι του (που θα το κανει οταν στριμωχθει) βλεπω το Συριζα να παθαινει μεγαλη νιλα...Ετσι μαζευτε Ρενες Δουρου,πρωην κολλητους/ες του Ακη,Κιμωνες Κουλουρηδες,Αρσενηδες,και οτι σκαρτο εχει αποβαλει το πασοκ εκει στην κουμουνδουρου και σας βλεπω συντομα να ξαναγυρνατε στο 2.5-3% οπως παλια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης