Η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την Τουρκία για την ΑΟΖ

Η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την Τουρκία για την ΑΟΖ

Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έχοντας και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, γι΄ αυτό και οι ενέργειές της δεν επηρεάζονται από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία

Η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την Τουρκία για την ΑΟΖ
Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έχοντας και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, γι΄ αυτό και οι ενέργειές της δεν επηρεάζονται από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νεοκλής Συλικιώτης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ .

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, "αποτελεί απόδειξη της αξιοπιστίας της οποίας τυγχάνει διεθνώς η Κυπριακή Δημοκρατία".

Αποτελεί επίσης, είπε, απόδειξη ότι εταιρείες από όλες τις ηπείρους, εμπιστεύονται τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται.

Κλείσιμο
Ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε ξεπερνά κάθε προσδοκία και πρόσθεσε ότι αποτελεί και απάντηση σε αυτούς, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα έπρεπε να γινόταν πριν από ένα χρόνο.

Εμείς, είπε, επιμέναμε ότι ο δεύτερος γύρος θα έπρεπε να γίνει μετά την επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στην περιοχή και δικαιωθήκαμε με το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, είπε ότι θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι με επτά μήνες και ακολούθως θα γίνει η διαπραγμάτευση.

Είπε επίσης ότι η όλη διαδικασία με την υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης