Άρον-άρον ο Σουλτς για κυβέρνηση στην Ελλάδα

Άρον-άρον ο Σουλτς για κυβέρνηση στην Ελλάδα

Πρόκειται να δει  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Κάρολο Παπούλια

Άρον-άρον ο Σουλτς για κυβέρνηση στην Ελλάδα
Στην Αθήνα  καταφθάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάθιου Σουλτς μια εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές και  με φόντο το πρόβλημα ακυβερνησίας που αντημετωπίζει η χώρα. Ο κ. Σουλτς θα βρίσκεται στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα αναχωρήσει την Δευτέρα μετά το μεσημέρι.

Η επίσκεψή του περιλαμβάνει (μέχρι στιγμής) συνάντηση με τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Ο  πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ενδεχομένως να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την ελληνική κρίση  και το πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκύψει στην Ελλάδα. Η επίσκεψή του  συνδέεται με το αδιέξοδο, αλλά και  με τις πιθανές εθνικές εκλογές  τον Ιούνιο.

Άλλωστε ο  κ. Σουλτς την Τρίτη, σε επίσκεψή του  στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε –  ανάμεσα σε άλλους – με την Γερμανίδα  καγκελάριο κα Άγκελα Μέρκλελ και  τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γκίντο Βεστερβέλε αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.  Δήλωσε για την πολιτική κρίση στην οποία  έχει περιέλθει Ελλάδα πως «αν το δημοσιονομικό σύμφωνο συνοδευτεί από αναπτυξιακά κίνητρα, πιθανόν να επιτευχθεί και πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή». Επίσης πρόσθεσε στις σχετικές δηλώσεις του πως «μετά την περίπλοκη έκβαση των εκλογών στην Αθήνα, είναι τώρα σημαντικό να μιλήσουμε με τους Έλληνες».
Κλείσιμο

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στις νέες πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναδειχθεί στην Ελλάδα σε παράγοντες εξελίξεων. Συγκεκριμένα απευθυνόμενος σε αυτές είπε: «σκοπός δεν είναι να βλάψουμε την Ελλάδα και για αυτό πρέπει να είναι βέβαιες και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις».

Προφανώς ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  αφού θα έχει συνεδριάσει νωρίτερα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών  στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης