Ευρωζώνη - ΑΟΖ στην ατζέντα επαφών Βενιζέλου στην Κύπρο

Ευρωζώνη - ΑΟΖ στην ατζέντα επαφών Βενιζέλου στην Κύπρο

Το Κυπριακό είναι πρώτη εθνική μας προτεραιότητα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη χθεσινή...

Ευρωζώνη - ΑΟΖ στην ατζέντα επαφών Βενιζέλου στην Κύπρο
Το Κυπριακό είναι πρώτη εθνική μας προτεραιότητα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη χθεσινή συνάντησή του στην Κύπρο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Το Κυπριακό, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι καθοριστικός παράγοντας για την εθνική μας στρατηγική, για μια στρατηγική «που έχει συνείδηση της ιστορίας απέναντι στο έθνος και απέναντι στις επόμενες γενιές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια ουσιαστική και αμοιβαία επωφελή. Ανέφερε ότι εκτός από το Κυπριακό συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) και ζητήματα της ευρωζώνης. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι θεώρησε πως πρέπει να ξεκινήσει τις διεθνείς επαφές του από τη Λευκωσία, όχι μόνο για λόγους εθνικούς, ιστορικούς και συμβολικούς, αλλά και για λόγους βαθύτατα πολιτικούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης