Ώρα Εφραίμ στην εξεταστική

Ώρα Εφραίμ στην εξεταστική

Με τις καταθέσεις των μοναχών, που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και πολιτικών προσώπων συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση. Για τη Δευτέρα έχουν να καταθέσουν ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ και ο στενός συνεργάτης του κ. Αρσένιος, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα προσέλθουν, καθώς κυκλοφορούν πληροφορίες που τους φέρουν

Με τις καταθέσεις των μοναχών, που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και πολιτικών προσώπων συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση. Για τη Δευτέρα έχουν να καταθέσουν ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ και ο στενός συνεργάτης του κ. Αρσένιος, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα προσέλθουν, καθώς κυκλοφορούν πληροφορίες που τους φέρουν να αποστέλλουν στην επιτροπή γραπτά υπομνήματα. Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις τους έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί κατάθεση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος φέρεται να έχει σε συναντήσεις του ότι συναίνεσε στην παραχώρηση εκτάσεων προς τη Μονή επειδή ήταν επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου.

Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται εντός της εβδομάδας και τη κατάθεση του προέδρου της επιτροπής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος Σταύρου Γκρόζου, ο οποίος θα κληθεί να πληροφορήσει την επιτροπή για τους μυστήριους τραπεζικούς λογαριασμούς της Μονής Βατοπαιδίου.

Σημειωτέον ότι  τη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών, όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διακίνηση χρημάτων από και προς τη Μονή Βατοπεδίου, εξέφρασαν την Κυριακή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟ, οι οποίοι ζήτησαν να αποσταλεί τη Δευτέρα, νέο αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο για άμεσο άνοιγμα των λογαριασμών -ειδικά της εταιρείας «RASSADEL» του Άθου Κυρανίδη, στην οποία κατατέθηκαν τα 50 εκατ. ευρώ της αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4803923

Διακαναλική συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου παραχώρησε ο πρόεδρος του Ποταμιού - «Αγαπάς το Ποτάμι, απόδειξη στην κάλπη» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας τη στήριξη των πολιτών

5