Διάλογος με σημασία στα έδρανα της βουλής

Διάλογος με σημασία στα έδρανα της βουλής

Ένας διάλογος χαρακτηριστικός του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος διαμείφθηκε μεταξύ του υπουργού  ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά και του βουλευτή κ. Μάκη Γιακουμάτου στα έδρανα της αίθουσας γερουσίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Αυτή τη στιγμή η ΝΔ θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη» είπε ο κ. Γιακουμάτος και πρόσθεσε:

Ένας διάλογος χαρακτηριστικός του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος διαμείφθηκε μεταξύ του υπουργού  ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά και του βουλευτή κ. Μάκη Γιακουμάτου στα έδρανα της αίθουσας γερουσίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Αυτή τη στιγμή η ΝΔ θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη» είπε ο κ. Γιακουμάτος και πρόσθεσε: «Χάνουμε κάθε τραίνο που περνά, το πρόβλημα τώρα το έχει ο πρωθυπουργός. Η αντίστροφη πορεία άρχισε από την ΔΕΘ και μετά». Ο κ. Σουφλιάς συγκατάνευσε λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την ΔΕΘ. Το πρόβλημα προυπήρχε με την ΔΕΘ ξεχείλισε το ποτήρι».

Είναι γνωστή η άποψη του κ. Γιώργου Σουφλιά ότι το πρόβλημα της οικονομίας δεν οφείλεται στην διεθνή οικονομική κρίση αλλά στις ατυχείς επιλογές του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Επιπλέον ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θεωρεί ότι με τις παλινωδίες του κ. Αλογοσκούφη τους τελευταίους δύο μήνες η οικονομική πολιτική έχει χάσει την αξιοπιστία της και απαιτείται αλλαγή υπουργού για να συμβολίσει μία νέα αξιόπιστη πορεία.

Δυσφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα

Παρά τις δημόσιες εκφράσεις δυσαρέσκειας τις τελευταίες ημέρες από βουλευτές που ζητούν αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και αντικατάσταση του υπουργού Οικονομίας ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα επιμείνει στην ίδια πολιτική και στήριξε τον υπουργό του. Επιπλέον αποδοκίμασε εμμέσως τις πρόσφατες τοποθετήσεις των βουλευτών κυρίως της λαικής δεξιάς λέγοντας ότι «όλοι έχουμε την ίδια αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Κανένας δεν αγνοεί τις ανάγκες που έχει ο Τόπος και οι άνθρωποι γύρω μας. Ο στόχος όλων είναι κοινός».

Η εμμονή του κ. Καραμανλή στην ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει την φθορά της ΝΔ αυξάνει την απογοήτευση των στελεχών του. Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί θεωρούν ότι «η πορεία πλέον είναι μη αναστρέψιμη» και εκτιμούν ότι ο κ. Καραμανλής εκών άκων έχει εισέλθει σε πορεία πρόωρων εκλογών. Μέσα από αυτό το πρίσμα ερμήνευσαν και την ομιλία του  κ. Καραμανλή. Οι φράσεις του κ. Καραμανλή ότι «η οικονομία αναδεικνύεται σε μείζονα εθνική υπόθεση, το διακύβευμα τώρα είναι η υπευθυνότητα, η σύγκριση ανάμεσα στην υπευθυνότητα και στην ανευθυνότητα θα κρίνει τις επιλογές των πολιτών» εκλήφθηκαν ως «πλατφόρμα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες». Περιλαμβάνουν τον λόγο εθνικής σημασίας, το διακύβευμα και το δίλημμα «υπευθυνότητα ή λαικισμός».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-165828PTDLEGENDS2004

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα «Το Εγώ κάτω από το Εμείς, Διδάγματα και Εμπειρίες από ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα» για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου του 2004

3
Spanakis_01

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οικονομολόγος και ένας από τους ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικεί την εκλογή του με τη Νέα Δημοκρατία - Μιλά για το δημόσιο τομέα, αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ΝΔ την επόμενη ημέρα της ενδεχόμενης νίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

8
FOTIS_KARYDAS

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό - Μιλά για τα Ελληνοτουρκικά, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα αλλά και το πόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος την εκλογική του περιφέρεια

tsipras_cherries

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την άρνηση ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν στην τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για να απευθύνει κάλεσμα στον πρόεδρο της ΝΔ να «αναμετρηθούν» τηλεοπτικά ενώπιον των ψηφοφόρων

12