Ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής και οι… άστεγοι

Ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής και οι… άστεγοι

Στην τελική ευθεία η συλλογή υπογραφών. Δεν υπάρχει  χώρος για τρίτη υποψηφιότητα, παρά την αμηχανία κορυφαίων και  άλλων στελεχών, που δεν εκφράζονται  από το «δίδυμο».

Ο Βενιζέλος, ο Παπουτσής και οι… άστεγοι
Επίδειξη δύναμης  αναμένεται να κάνει ο Ευάγγελος  Βενιζέλος με τη συλλογή υπογραφών  από τους βουλευτές και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, που στηρίζουν  την υποψηφιότητά του, ενώ εντείνονται  και οι προσπάθειες του Χρήστου  Παπουτσή να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο  αριθμό – απαιτούνται περίπου 95 υπογραφές για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά του.

Κατά τα φαινόμενα  οι υπογραφές για τον κ. Βενιζέλο ίσως φτάσουν και τις 200 σε σύνολο 370 μελών του εθνικού συμβουλίου, όπερ σημαίνει ότι δεν απομένει, ούτε καν μαθηματικά, χώρος για  τρίτη υποψηφιότητα, παρά το γεγονός  ότι στελέχη της αυτοαποκαλούμενης  «μεταρρυθμιστικής πτέρυγας» - κατά άλλους των «φιλοτροϊκανών» ή «δεξιών» - δεν δείχνουν να εκφράζονται με καμία από τις συγκεκριμένες δύο  υποψηφιότητες.

Στελέχη όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ηλίας Μόσιαλος και ίσως η Άννα Διαμαντοπούλου, που έμειναν μάλλον ξεκρέμαστοι από την επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου να στηρίξει τον κ. Βενιζέλο αναζητούν τρόπους αυτόνομης παρέμβασης, όχι κατ’ ανάγκη ενιαίας, αλλά πάντως δυναμικής, που να βάζει τους όρους για την έκφραση ενός νέους ρεύματος την επόμενη ημέρα.

Κλείσιμο
Ο κ. Πάγκαλος είδε στελέχη  στο γραφείο του το απόγευμα της  Τετάρτης, ο κ. Ραγκούσης ετοιμάζει παρέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι το ζητούμενο δεν είναι η αναπαλαίωση προσώπων, αλλά μία μεταρρυθμιστική πλατφόρμα, ενώ γρίφος εξακολουθεί να είναι η στάση της υπουργού Παιδείας.

Αυτόνομη παρέμβαση  αναμένεται να κάνει και ο Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης, η στάση του οποίου δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το γεγονός ότι συνομιλεί συχνά με την πλευρά Βενιζέλου – Λοβέρδου.

Κείμενο παρέμβαση  αναμένεται να κυκλοφορήσουν και  οι 7 λοχαγοί, που εντείνουν τις  συναντήσεις τους και τις διαβουλεύσεις  με βουλευτές. Οι κύριοι Θάνος Μωραίτης, Γιώργος Πεταλωτής, Φίλιππος Σαχινίδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης Όθωνας, Γιάννης Δριβελέγκας και Μάρκος Μπόλαρης φαίνεται να κατευθύνονται προς τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα τοποθετηθούν ανοιχτά ή θα περιοριστούν στην περιγραφή πολιτικών χαρακτηριστικών για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως το πολιτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής για να οριστικοποιήσει τις ακριβείς διαδικασίες  και τον τρόπο με τον οποίο  θα γίνουν οι εκλογές από τη βάση στις 18 Μαρτίου. Ενδεχόμενο αναβολής δεν  υπάρχει, παρά τα προβλήματα στην οργάνωση της εθνικής συνδιάσκεψης στις 10 και 11 Μαρτίου.

    
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης