Σενάρια πρόωρων εκλογών πυροδοτούν τα σκάνδαλα και η οικονομική κρίση

Σενάρια πρόωρων εκλογών πυροδοτούν τα σκάνδαλα  και η οικονομική κρίση

Σενάρια πρόωρων εκλογών αναζωπυρώνει η απομάκρυνση του κ. Πέτρου Τατούλη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς η κυβέρνηση έχει μείνει με 151 βουλευτές και δείχνει αδύναμη να βρει διέξοδο από τον εκρηκτικό συνδυασμό των σκανδάλων και της οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος είπε ότι αν γίνουν εκλογές θα γίνουν το 2010 αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον πρόεδρο της Δημοκρατία

Σενάρια πρόωρων εκλογών αναζωπυρώνει η απομάκρυνση του κ. Πέτρου Τατούλη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς η κυβέρνηση έχει μείνει με 151 βουλευτές και δείχνει αδύναμη να βρει διέξοδο από τον εκρηκτικό συνδυασμό των σκανδάλων και της οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος είπε ότι αν γίνουν εκλογές θα γίνουν το 2010 αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάντως στο παρασκήνιο οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές λένε ότι είναι αμφίβολο αν η κυβέρνηση με αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καταφέρει να φθάσει μέχρι το 2010 και τοποθετούν τις εκλογές λίγο πριν ή λίγο μετά τις ευρωεκλογές. Ο κ. Καραμανλής έχει δεχθεί εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη να προχωρήσει αμέσως μετά τον προυπολογισμό σε δομικό και εκτεταμένο ανασχηματισμό με μετακινήσεις των κορυφαίων υπουργών προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και να αναζητήσει βάσιμη αιτία για την προσφυγή στις κάλπες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως και μόνο τα σενάρια αυτά δείχνουν την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση ζουν με την αγωνία των δημοσκοπήσεων έρχονται και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα δείχνουν αφενός άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου ότι ο συσχετισμός τείνει να παγιωθεί. Στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας θεωρούν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου και συγκυρίας να βρεθεί ο επόμενος βουλευτής ο οποίος θα ασκήσει κριτική και θα φέρει τον κ. Κώστα Καραμανλή σε δύσκολη θέση. 

Τριβές όμως στο εσωτερικό του κόμματος προκαλεί η απομάκρυνση Τατούλη. Ο κ. Μειμαράκης κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις Ζαγορίτη ο οποίος ζητά από τον κ. Τατούλη να «παραδώσει» την βουλευτική έδρα στο κόμμα. Αν και οι «σκληροί» έχουν βγει στα Μέσα Ενημέρωσης με δηλώσεις εναντίον του κ. Τατούλη αναπαράγοντας την γραμμή Μαξίμου Ρηγιλλης είναι πολλοί οι βουλευτές που θεωρούν ότι ακόμη κι αν ο κ. Τατούλης υπερέβαλλε στην κριτική του δεν έχει λόγο να επιστρέψει την έδρα.

 Εν τω μεταξύ έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος προκαλεί η παραμονή του κ. Τάκη Αθανασόπουλου στην θέση του διοικητή της ΔΕΗ καθώς επιμένει στις αυξήσεις των τιμολογίων. Όλοι οι βουλευτές θεωρούν ότι η παραμονή του φθείρει πολιτικά την κυβέρνηση και ζητούν την απομάκρυνσή του.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά συνεχίζονται δημοσίως και παρασκηνιακώς οι αιτιάσεις εναντίον της οικονομικής πολιτικής και του υπουργού Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκουφης είναι ο επόμενος που συγκεντρώνει τα πυρά των συναδέλφων του. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού τα στελέχη που ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις των Μέσων Ενημέρωσης για να υπερασπιστούν την οικονομική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bouli_main01

154 «ναι» - 143 «όχι» επί 297 παρόντων - Ο κ. Σαρίδης δεν αναμένεται να διαγραφεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του!

2
tsipras_mitsotakis_vouli_arthro

Οι πολίτες θα θυμούνται τον πρωθυπουργό με πέντε λέξεις: «ψέματα, φτώχια, φόροι, φόβος και σκάνδαλα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Με προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι ευρωπαϊστής με ρητορική Σαλβίνι

24
4660266

Απάντηση Πάνου Καμμένου στο twitter: «Ουδέποτε χαρακτήρισα τον Ανδρέα αρχηγό της 17Ν - Αυτοί που διέδωσαν την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας»

9
4612744

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, ν’ αποδεχθούμε ερμηνείες αυθαίρετες», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

9