«Άτακτη χρεοκοπία» προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

«Άτακτη χρεοκοπία» προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

«Υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε, αν ήταν στην εξουσία» χαρακτηρίζει τους επικεφαλής της Τρόικας

«Άτακτη χρεοκοπία» προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας
Το «χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» προτείνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, να παίξει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα -και οι μισθοί και οι συντάξεις- αλλά δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη» δήλωσε, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο (...) με το PSI τα περισσότερα χρήματα τα τράπεζα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους» τόνισε. Ζήτησε επίσης διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον να δοθεί περιθώριο χρόνου στην ελληνική πλευρά με τρία χρόνια χρόνια, χωρίς την καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές.

Κλείσιμο
Για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών κάθεται στο τραπέζι με «υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής», τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε, αν ήταν στην εξουσία.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, τόνισε ότι τα κόμματα που την στηρίζουν θα μπορούσαν να καταργήσουν και τις εκλογές.

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι.

Ο ίδιος επίσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων.

Το ακριβές θέμα της ερώτησης είναι «Περικοπή μισθών και βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων από την τρικομματική κυβέρνηση» και στο κείμενό της ο κ. Τσίπρας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «μία κυβέρνηση που δεν είναι εκλεγμένη και δεν έχει ίχνος νομιμοποίησης, προχωρά σε μία σειρά απαράδεκτων μέτρων, που θα συνοδεύουν τη νέα επαίσχυντη δανειακή σύμβαση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης