Άνοιξαν και θέμα περικοπής 20% στις κύριες συντάξεις!

Άνοιξαν και θέμα περικοπής 20% στις κύριες συντάξεις!

Κλιμακώνουν τις πιέσεις οι δανειστές - Προσθέτουν ένα νέο αίτημα για κάθε θέμα που ζητά εξαίρεση η ελληνική πλευρά!

Άνοιξαν και θέμα περικοπής 20% στις κύριες συντάξεις!
Η "ανάγκη" των αρχηγών να πείσουν εαυτούς και κοινό πως διαπραγματεύονται με την τρόικα έχει προκαλέσει τους δανειστές μας οι οποίοι ανοίγουν συνεχώς νέα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιδέα του Αντώνη Σαμαρά να θεσπιστεί κοινωνικός πόρος από τον τζόγο για τις επικουρικές οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είπαν στον Λουκά Παπαδήμο ότι κανονικά θα έπρεπε να κόψει τις βασικές συντάξεις 20% τώρα. "Αν είναι να βάλετε κοινωνικό πόρο βάλτε τον για να σώσετε τις κανονικές συντάξεις" επισήμαναν και προέβλεψαν ότι όπως πάνε τα πράγματα σύντομα θα χρειαστεί να ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό.
 
Απέρριψαν και την προσπάθεια του Παντελή Οικονόμου να περάσει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών σε 60 δόσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι αναμένει την εντολή του Γιώργου Παπανδρέου για να αγνοήσει την τρόικα και να βγάλει την απόφαση με 60 δόσεις.

Κλείσιμο
"Πρόεδρε περιμένω την εντολή σου" του είπε, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της τρόικας πως είναι αντίθετοι σε κάθε πράξη που θα συνηθίζει τους έλληνες στη λογική "δεν πληρώνω και τα βρίσκω μετά". Επιπλέον, οι δανειστές έχουν επισημάνει στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ότι μια τέτοια ρύθμιση θα τινάξει τους τρέχοντες προϋπολογισμούς στον αέρα, αφού όσοι πληρώνουν θα νιώσουν κορόιδα και θα σταματήσουν να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης