Επίθεση σε μητροπολίτες

Να σταματήσει η ασυλία των μεγαλοοφειλετών ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Να σταματήσει η ασυλία των μεγαλοοφειλετών ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Να σταματήσει το καθεστώς «ατιμωρησίας» που προσφέρει ο πτωχευτικός κώδικας στους μεγαλοοφειλέτες ζητούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης....

Να σταματήσει το καθεστώς «ατιμωρησίας» που προσφέρει ο πτωχευτικός κώδικας στους μεγαλοοφειλέτες ζητούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.
 
Στο κείμενό τους οι βουλευτές αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ωστόσο, αρκετοί εξ αυτών,  ενω έχουν σημαντικές οφειλές στο Δημόσιο από φόρους, πρόστιμα κλπ. άνω των 150.000 ευρώ, συνήθως πολλών εκατομμυρίων, αφήνονται ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αφού οι εταιρείες τους  έχουν προλάβει να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού» προσθέτουν πως « Εξαλείφεται, επίσης το αξιόποινο των αδικημάτων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και καθυστέρησης οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, που έχουν τελεστεί πριν από τη σύναψη της συμφωνίας» και καταλήγουν ότι «Η συγκεκριμένη διάταξη ουσιαστικά παρέχει πλήρη ατιμωρησία, χωρίς να θέτει περιορισμούς, έστω κι αν τα χρέη προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι υψηλά και συνιστούν κατ’ εξακολούθηση ή πάγια πρακτική του οφειλέτη και ανεξάρτητα από το τι προηγήθηκε ή τι έπεται της ένταξης στο άρθρο 99.

‘Οπως εικάζεται για πλήθος περιπτώσεων επώνυμων μεγαλοοφειλετών, αυτοί κατέφυγαν στο άρθρο 99, όχι για να διασώσουν τις εταιρείες τους, αλλά για να αποφύγουν τη δίωξη από τους πιστωτές τους, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη ευχέρεια ως «παράθυρο» αποφυγής των συνεπειών του νόμου και των αντίστοιχων υποχρεώσεών τους».

Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά και την ερώτηση συνυπογράφουν οι κ.κ. Αλέκος Αθανασιάδης Αλέξανδρος,Δημήτρης  Βαρβαρίγος, Βλατής Ιωάννης, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Καρύδης Δημήτρης, Κατσέλη Λούκα, Κατρίνης Μιχάλης, Κεγκέρογλου Βασίλης,Μακρυπίδης   Ανδρέας, Ντόλιος Γιώργος, Παπαθανάση Αφροδίτη, Ρήγας Παναγιώτης, Τσιρώνης Δημήτρης, Χαραλαμπόπουλος Γιώργος-Ερνέστος.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης