Μεταρρυθμίσεις χωρίς νέα μέτρα, η πλατφόρμα των “4”

Μεταρρυθμίσεις χωρίς νέα μέτρα, η πλατφόρμα των “4”

Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος,  Ραγκούσης, Μόσιαλος συμφώνησαν να πυκνώσουν τις συναντήσεις και επιμένουν ότι “οι εκλογές πρέπει να γίνουν όταν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι”

Στην ανάγκη της πιστής τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας και στην μη λήψη νέων μέτρων συμφώνησε οι ομάδα των «μεταρρυθμιστών» κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος από το Λονδίνο όπου βρισκόταν, αποφάσισαν να τηρούν στο μέλλον κοινή στάση απέναντι στα ζητήματα που θα προκύπτουν στην επικαιρότητα.

Οι συναντήσεις τους θα γίνονται πολύ συχνά στο εξής και σε αυτές θα συζητούνται οι εξελίξεις σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο, ενώ εκεί θα αποφασίζονται από κοινού οι παρεμβάσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο «παγιώνεται» η ομάδα των «τεσσάρων» η οποία κατά πολλούς μέχρι στιγμής επιδείκνυε χαλαρούς δεσμούς μεταξύ των μελών της. 

Η ιδεολογική πλατφόρμα της ομάδας θα έχει τρεις άξονες: αναπτυξιακή πολιτική, προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και περεταίρω διαρθρωτικές αλλαγές, χωρίς όμως επιπλέον επιβαρύνσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα για το τελευταίο στενός συνεργάτης «μεταρρυθμιστή» υπουργού υπογράμμιζε: «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο».

Σύμφωνα με τους «τέσσερις» από την στιγμή που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα που ψηφίστηκε το φθινόπωρο από τη Βουλή, δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αφού τα νέα μέτρα έρχονται όταν δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που τίθενται κάθε φορά.

Οι «τέσσερις» συμφώνησαν πως η προκήρυξη εκλογών άμεσα θα «πάγωνε» την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο κάλεσμα Βενιζέλου για εκλογές. Μία ημέρα πριν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε μιλήσει για «νωπή» λαϊκή εντολή στην περίπτωση που χρειαστούν νέα μέτρα.

Η παρέμβαση Βενιζέλου είχε έρθει λίγες ώρες μετά την ανάρτηση άρθρου της Άννας Διαμαντοπούλου, υπουργού εκ των εμπνευστών της «τετράδας», η οποία είχε επισημάνει τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών για τη χώρα, κάτι για το οποίο επανέλαβε εχθές σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ: «οι εκλογές πρέπει να γίνουν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι στόχοι, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα να πάμε σε μια νέα προγραμματισμένη τετραετία έχοντας τουλάχιστον το ευρώ στο χέρι και έχοντας εξασφαλίσει τα 130 δισ. που είναι να πάρουμε».

www.twitter.com/AndreasBelegris
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης