“Γιώργο, κέρδισε χρόνο με την κυβέρνηση Παπαδήμου”…

“Γιώργο, κέρδισε χρόνο με την κυβέρνηση Παπαδήμου”…

Πολλές ώρες την Δευτέρα  στην Ιπποκράτους  ο Παπανδρέου, είχε συνεργασία με κομματικά  στελέχη – Αναμένονται  κινήσεις μέσα στην εβδομάδα

 "George, buy some time with Papademos' government…"
Η πολύωρη παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου τη Δευτέρα  στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ  και η συνεργασία του με ανώτερα  κομματικά στελέχη, φούντωσαν τη φημολογία ότι εντός των ημερών αναμένεται πρωτοβουλία του προέδρου του Κινήματος σχετικά με το θέμα της ηγεσίας.  

Ο κ. Παπανδρέου είχε μάλιστα κατ’ ιδίαν συνάντηση  αρκετής ώρας με τον γραμματέα  του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον  οποίο φαίνεται ότι συζήτησαν  το χρόνο σύγκλησης των συλλογικών οργάνων, καθώς και την ατζέντα  των συνεδριάσεων.  

Όλοι αναμένουν  από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  να συγκαλέσει κατ΄αρχήν το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος για να προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις. Η συνεδρίαση αυτή θεωρείται αναπόφευκτη  πριν τις εκλογές, αφού ορισμένα μέλη του, αλλά και άλλα μέλη του εθνικού  συμβουλίου σχεδιάζουν να τη ζητήσουν με γραπτό αίτημα.

Κλείσιμο
Το κλίμα πάντως στο εσωτερικό του κόμματος είναι  βαρύ, ιδίως μετά τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις και φήμες για τις  προθέσεις του κ. Παπανδρέου. Εάν  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποσαφηνίσει τις επιδιώξεις του, τότε είναι πιθανό να προκύψει κρίση και ένας νέος κύκλος δημόσιων αντιπαραθέσεων, αλλά και κλιμάκωση των αποχωρήσεων  από το κόμμα, όπως ήδη έγινε με τον πρώην υφυπουργό των κυβερνήσεων  Σημίτη Νίκο Μπίστη.

Πάντως συνεργάτες του κ. Παπανδρέου του εισηγούνται  να κερδίσει χρόνο με κάθε τρόπο, καθώς  οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό, όπως η διαφαινόμενη παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης