Με την επιστροφή του Γιώργου ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα

Με την επιστροφή του Γιώργου ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα

Ζυμώσεις, συναντήσεις και ... τοποθετήσεις βουλευτών λίγο πριν ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής

Με την επιστροφή του Γιώργου ανοίγει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα
Την επιστροφή  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου περιμένουν τα κορυφαία στελέχη  του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανοίξει  τη συζήτηση και επίσημα για την  επόμενη ημέρα. Ο κ. Παπανδρέου σχεδόν ένα μήνα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και ήδη υπάρχουν αιτήματα να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος.

Όλο αυτό το διάστημα, συνεχείς συναντήσεις πραγματοποιούν οι ενδιαφερόμενοι για την αρχηγία του κόμματος, είτε μεταξύ τους, είτε με βουλευτές. Τον κύκλο των συναντήσεων τον είχε ανοίξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδόν αμέσως μετά την παραίτησή του και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθούσε να διερευνήσει προθέσεις πολιτικών στελεχών του κόμματος για την επόμενη ημέρα. Πριν φύγει για την Νότια Αφρική συζήτησε με τους βουλευτές Φραγκίσκο Παρασύρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μαρία Κυριακοπούλου.

Οι πληροφορίες  που μετέδωσε χτες το πρωί το protothema.gr (διάβασε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=164149 αναλυτικά) θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συγκαλεί τα όργανα του Κινήματος μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Κλείσιμο
Την εβδομάδα που φεύγει, δύο από τους τρεις «μεταρρυθμιστές» ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκαν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συζήτησαν τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να κάνουν λίγο ακόμα… υπομονή προκειμένου να επιτρέψουν στον κ. Παπανδρέου να ανοίξει την συζήτηση όπως ο ίδιος θέλει.

Πώς θα διαλέξουν ηγέτη  οι βουλευτές
Τρεις θα είναι  οι παράγοντες που θα καθορίσουν την  τελική επιλογή του καθενός βουλευτή. Το πρώτο είναι το προσωπικό συμφέρον του καθενός, αν δηλαδή με  την επιλογή που θα κάνει θα έχει περιθώρια επανεκλογής, το δεύτερο το μέλλον της παράταξης και το τρίτο η προοπτική που θα δώσει ο κάθε ένας από τους υποψηφίους για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Οι βουλευτές  στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους φανερώνουν την αγωνία τους για μια ενδεχόμενη τριχοτόμηση του κόμματος, γι’ αυτό επιμένουν συνομιλώντας με τους ενδιαφερόμενους για την ηγεσία, την ανάγκη ενωτικού δημόσιου λόγου. Η αυτοκριτική θα παίξει, επίσης, σημαντικό ρόλο, ενώ η παρουσίαση ιδεολογικών θέσεων και αρχών υπέρ της κοινωνίας θα σταθμίσει τις εξελίξεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κομβική θεωρείται  η θέση που θα λάβει ο κ. Παπανδρέου. Η καθυστέρηση να τοποθετηθεί  εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει την  κατάσταση, τόσο εντός του ΠΑΣΟΚ  όσο και στις σχέσεις του κόμματος με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία δείχνουν να το έχουν εγκαταλείψει.

www.twitter.xom/AndreasBelegris
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης