Σε εξέλιξη «μυστική» επιχείρηση της ΕΥΠ κόστους 1,2 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη «μυστική» επιχείρηση της ΕΥΠ κόστους 1,2 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των μυστικών κονδυλίων απάντησε μεταξύ άλλων ότι από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που περιέχει...

Σε εξέλιξη «μυστική» επιχείρηση της ΕΥΠ κόστους 1,2 εκατ. ευρώ
Σε πλήρη δράση βρίσκονται οι άνδρες της ΕΥΠ καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην Ολομέλεια της Βουλής, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της υπηρεσίας το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των μυστικών κονδυλίων απάντησε μεταξύ άλλων ότι από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που περιέχει ο «κωδικός 0896» για τις απόρρητες δαπάνες του 2010 « το ποσό 1.200.000 προβλέπεται για επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει αναλωθεί, έχει δε μεταφερθεί ήδη στο επόμενο έτος και βεβαίως υπάρχει στην υπηρεσία. Εάν η επιχείρηση ολοκληρωθεί μέχρι τότε, έχει καλώς».

Ο κ. Παπουτσής ως όφειλε δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες δηλαδή πιο είναι το αντικείμενο της παρακολούθησης όμως όσοι τον παρακολουθούσαν κατάλαβαν ότι η ΕΥΠ «τρέχει μια σημαντική επιχείρηση».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε για την πορεία των απόρρητων δαπανών από το 2007 έως και σήμερα λέγοντας ότι :

- «Το 2007 εκταμιεύτηκαν από την υπηρεσία για απόρρητες δαπάνες, 9,2 εκατομμύρια ευρώ και για μισθοδοσία εξωτερικού 3 εκατομμύρια.

- Το 2008 εκταμιεύτηκαν 4,7 εκατομμύρια ευρώ για απόρρητα και 3 εκατομμύρια για μισθοδοσία εξωτερικού, σύνολο 7,7 εκατομμύρια.

- Το 2009 εκταμιεύθηκαν προς την υπηρεσία συνολικά για απόρρητες δαπάνες 7.226.000 από τα οποία 4.526.000 ήταν για απόρρητες δαπάνες και 2,7 εκατομμύρια για μισθοδοσία υπαλλήλων στο εξωτερικό.

- Το 2010 εκταμιεύτηκαν 8,6 εκατομμύρια  για απόρρητες δαπάνες από τα οποία 5,9 εκατομμύρια για απόρρητες και 2,7 για μισθοδοσία του εξωτερικού. Από τα 5,9 εκατομμύρια το ποσό 1.200.000 προβλέπεται για επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει αναλωθεί, έχει δε μεταφερθεί ήδη στο επόμενο έτος και βεβαίως υπάρχει στην υπηρεσία.

Εάν η επιχείρηση ολοκληρωθεί μέχρι τότε, έχει καλώς. Εάν δεν ολοκληρωθεί, τότε αυτομάτως το ποσό αυτό θα παραδοθεί στον επόμενο διοικητή της ΕΥΠ. Άρα, το 2010 οι πραγματικές απόρρητες δαπάνες ήταν 4,7.

-Το 2011 –φετινή χρονιά- διατέθηκαν για απόρρητες δαπάνες 3,3 εκατομμύρια ευρώ και για μισθοδοσία εξωτερικού 2,7 εκατομμύρια ευρώ ακριβώς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης