Παπαδήμος: «Δεν είμαι αντίθετος με μια αναδιάρθρωση του χρέους»

Παπαδήμος: «Δεν είμαι αντίθετος με μια αναδιάρθρωση του χρέους»

Απαντήσεις στο θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αλλά και για το δίκαιο που θα διέπει την νέα δανειακή σύμβαση επιχείρησε να δώσει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος....

Παπαδήμος: «Δεν είμαι αντίθετος με μια αναδιάρθρωση του χρέους»
Απαντήσεις στο θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους αλλά και για το δίκαιο που θα διέπει την νέα δανειακή σύμβαση επιχείρησε να δώσει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ενώ παράλληλα κάλυψε τόσο τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο για τις πρόσφατες αιχμηρές του δηλώσεις όσο και τους χειρισμούς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που ως υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε στο χρέος τις δαπάνες των νοσοκομείων.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός απαντώντας στον κ. Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν είμαι αντίθετος με μια αναδιάρθρωση του χρέους, με δεδομένο το ύψος που έχει φτάσει το χρέος. Οι παρατηρήσεις που είχα κάνει είχαν να κανουν με συνδεδεμένες παραμέτρους και πιστευω ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης -10 έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο που μπορούμε να δουλέψουμε για την σταδιακή μείωση του χρέους…ΟΙ αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα επωφελείς για την χώρα μας…».

Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι  η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών της που θέλουν η νέα δανειακή σύμβαση να διέπεται από το αγγλοσαξονικό δίκαιο, παρά ταύτα σημείωσε πως «είναι ένα απο τα αιτήματα που θα συνεκτιμηθεί στο σύνολο της συμφωνίας» τονίζοντας όμως «ότι η κυβέρνηση μάχεται για το συμφέρον της χώρας».

Επίσης, εξήγησε ότι αντικείμενο της επόμενης Συνόδου Κορυφής είναι η συνολική αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης η οποία μπορεί να επιτευχθεί «εάν επιδιώξουμε να πετύχουμε περισσότερη ενοποίηση ευρωζώνης».

Τέλος, στην ερώτηση του κ. Τσίπρα για το αν καταδικάζει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου αλλά και πως θα αντιμετωπίσει τον κ. Παπακωνσταντίνου μετα την απόφαση της ευρωπαίκής επιτροπής που έκρινε λάθος την προσθήκη των δαπανών των νοσοκομείων στο δημόσιο χρέος, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι «δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου»
Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης