LIVE

Κορωνοϊός

Τώρα τρέχει!

Τώρα τρέχει!

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται πλέον ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής προκειμένου να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις ότι είναι κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου και έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων.

Την Τρίτη ο κ. Καραμανλής έκανε «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να προβάλει επικοινωνιακά ότι ασχολείται προσωπικά με την ακρίβε

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται πλέον ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής προκειμένου να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις ότι είναι κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου και έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων.

Την Τρίτη ο κ. Καραμανλής έκανε «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να προβάλει επικοινωνιακά ότι ασχολείται προσωπικά με την ακρίβεια, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών. Το ερώτημα είναι ποιους προσπαθούσε να αιφνιδιάσει ο πρωθυπουργός, αφού η ηγεσία του υπουργείου ήταν ενημερωμένη και είχαν ειδοποιηθεί και υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν σε σύσκεψη. Φυσικά προτάσεις για συγκράτηση των τιμών και βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης δεν υπήρξαν, ωστόσο το επικοινωνιακό σύστημα του Μαξίμου προβάλλει «τις ωραίες εικόνες και την ευαισθησία του πρωθυπουργού». Το συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ήταν ότι «για την ακρίβεια φταίνε η διεθνής οικονομική κρίση και η άνοδος των πρώτων υλών παγκοσμίως».

Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού σε υπουργεία και οι δημόσιες εμφανίσεις του θα συνεχιστούν. Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι από τη ΔΕΘ και μετά έχει πληγεί ουσιαστικά το αρχηγικό προφίλ του κ. Καραμανλή και ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών σε αρκετά θέματα. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε η επικοινωνιακή αντεπίθεση που θα έχει στο επίκεντρο τον κ. Καραμανλή, προκειμένου να βελτιωθούν ξανά τα αρχηγικά του χαρακτηριστικά. Βέβαια, είναι δύσκολο να αναστραφεί συνολικά η κατάσταση υπέρ της Ν.Δ. Τα σκάνδαλα, η αύξηση των φόρων, η ακρίβεια και η γενική μείωση του βιοτικού επιπέδου θα επενεργούν στην πολιτική αντιπαράθεση σε βάρος της Ν.Δ. Αν όμως ο κ. Καραμανλής βελτιώσει την εικόνα του και κυρίως αν πάρει προβάδισμα στην προσωπική σύγκριση με τον κ. Παπανδρέου, σίγουρα δεν θα συγκρατήσει τη δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης αλλά θα μπορέσει να ελέγξει το κόμμα του και να απομακρύνει την προσωπική αμφισβήτηση. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Καραμανλής ζήτησε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης προκειμένου να δείξει ότι υπερέχει του κ. Παπανδρέου.

Γενικότερα ο κ. Καραμανλής προσπαθεί κυριολεκτικά να εκμεταλλευτεί τη διεθνή κρίση κινδυνολογώντας για να προκαλέσει συσπείρωση της κοινωνίας γύρω από την κυβέρνηση. Παράλληλα προβάλλει ότι ακόμη και για την υστέρηση των δημοσίων εσόδων φταίει η διεθνής κρίση, η οποία τον ευνοεί για να απομακρύνει την πολιτική ατζέντα από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και την εμπλοκή των συνεργατών του. Στην αλλαγή της ατζέντας τον βοηθούν και ορισμένα μέσα ενημέρωσης, με τα οποία ανανέωσε τα παρασκηνιακά deals ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αυξάνοντας συνολικά την εξάρτηση της κυβέρνησης από την ξεχασμένη πια διαπλοκή.

Η επικαιρότητα της διεθνούς κρίσης έχει προκαλέσει προσωρινή ύφεση και στο εσωκομματικό μέτωπο. Ακόμη και έτσι, όμως, δύο βουλευτές, ο κ. Πέτρος Τατούλης και ο κ. Βύρων Πολύδωρας, έδωσαν το «παρών» δείχνοντας ότι είναι πάντα με το όπλο παρά πόδα. Ο κ. Τατούλης από την προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε ότι είναι αστείο να ζητούν από εκείνον να παραιτηθεί όταν κινείται εντός της συνταγματικής νομιμότητας, όταν υπάρχουν πολλοί που τη παραβιάζουν προκλητικά ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα ρίξει εκείνος την κυβέρνηση. Ο κ. Πολύδωρας, από την πλευρά του, επίσης από το Ιντερνετ βάλλει κατά του επικοινωνιακού συστήματος Ρουσόπουλου, λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι που τον χτυπούσαν όταν ήταν υπουργός είχαν σχέσεις με κυβερνητικά κέντρα και παράκεντρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης