Κύπρος: Στήριξη Βρετανίας για τις έρευνες στην ΑΟΖ

Κύπρος: Στήριξη Βρετανίας για τις έρευνες στην ΑΟΖ

Το Λονδίνο υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ...

Κύπρος: Στήριξη Βρετανίας για τις έρευνες στην ΑΟΖ
Το Λονδίνο υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος συναντήθηκε στο "Φόρεϊν Όφις" με την Κύπρια ομόλογό του Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Ο κύριος Χέιγκ χαιρέτισε, επίσης, τη δήλωση του προέδρου Χριστόφια ότι τον φυσικό πλούτο της Κύπρου θα μοιραστούν και οι δύο κοινότητες σε μια επανενωμένη νήσο.

Για το Κυπριακό, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Λονδίνου στη εν εξελίξει διαπραγματευτική διαδικασία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη συνεισφορά της χώρας του ως εγγυήτριας δύναμης, παρά οποιαδήποτε απευθείας παρέμβαση εκ μέρους της.

Η Βρετανία, είπε, εξακολουθεί να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές για επίτευξη προόδου.

Η κυρία Μαρκουλλή χαρακτήρισε παραγωγική και ειλικρινή τη συζήτηση με τον Γουίλιαμ Χέιγκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για μια νέα προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων Κύπρου-Βρετανίας.
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης